Zavřít reklamu

Začal rok 2014 a fanúšikovia Applu pomaly očakávajú iPhone 6. O slovo sa preto znovu hlási server DigiTimes, ktorý tentoraz tvrdí, že aj budúca generácia telefónu iPhone ponúkne Home Button s technológiou Touch ID. Mal by sa však zmeniť výrobný proces, keďže o jeho výrobu sa tentoraz chce postarať samotné TSMC bez ďalších dodávateľom. Výsledkom tohto kroku by bolo urýchlenie výroby, vďaka čomu sa už zrejme nestretneme s takými problémami, aké zužovali výrobu a dostupnosť iPhone 5s v prvých mesiacoch.

Tvrdenie serveru DigiTimes sa odlišuje od starších tvrdení od iných zdrojov, ktoré pre zmenu tvrdili, že Apple pripravuje dotykový displej so vstavanou podporou Touch ID, vďaka čomu by Apple mohol potenciálne vynechať Home Button. iPhone preto ani po siedmich, či takmer ôsmich rokoch nepríde o svoje legendárne tlačítko a bude aj naďalej slúžiť užívateľom na prácu so zariadením. Či sa ale bude tlačítko odlišovať od toho pri iPhone 5s, zatiaľ nevieme. DigiTimes sa totiž zmieňuje iba o tom, že TSMC plánuje zjednotiť výrobu pod svoju strechu a zatiaľ čo v minulom roku musel čipy Touch ID odoslať výrobcom Xintec, CWL-CSP a ASE, v tomto roku už bude čipy Touch ID kompletizovať samotné TSMC.

Práve zjednotenie výroby urýchli výrobu celého zariadenia a Apple už možno nebude mať také problémy s jeho dodávaním, ako mal v prípade iPhone 5s. Zdroje však varujú, že ešte nič nie je isté a v prípade, že TSMC nedokáže vyrobiť dostatočné množstvo snímačov, časť výroby prevezme pod svoje krídla STATS ChipPAC. TSMC by totiž malo vyrábať aj procesory Apple A8 s použitím 20-nm výrobného procesu. Masová produkcia snímačov začne už v druhom štvrťroku, zatiaľ čo k masovej produkcii procesorov by malo dôjsť v treťom štvrťroku.

touchid_hero
*Zdroj: DigiTimes

Dnes nejčtenější

.