Zavřít reklamu

Apple potvrdil, že jeho výrobní partneři v Indii začali s výrobou iPhonu SE. Cupertinská společnost doposud vyráběla téměř všechny své iPhony v Číně (některé starší modely byly sestaveny v Brazílii). Ale nyní budou některá zařízení nosit štítek „Assembled in India“. A vypadá to, že prodrat se na indický trh se Applu vyplatilo, protože na novém trhu začínají stoupat prodeje iPhonů.

Závod pro výrobu modelu iPhone SE se nachází v Bangalore, přičemž k zákazníkům se zařízení dostanou koncem května. První přístroje vyrobené v Indii se tedy dostanou na pulty obchodů příští týden. Cena je prozatím neznámá. Ve Spojených státech se iPhone SE prodává ve dvou verzích, a to s 32GB úložištěm za 399 dolarů a s 128GB úložištěm z a 499 dolarů. V Indii budou prodejci iPhone SE prodávat asi za nižší ceny, a tak by se jeho cena mohla pohybovat okolo 320 dolarů.

Aby mohl Apple zahájit maloobchodní prodej v Indii, musel zde zřídit výrobu. Indické zákony totiž říkají, že společnosti, jež chtějí provozovat maloobchodní činnost, musí vyrábět alespoň 30 procent svých výrobků v zemi. Podle The Wall Street Journal vládní úředníci doufají, že se bude iPhone SE v Indii prodávat za ještě nižší cenu, než ho Apple prodává ve své rodné zemi.

Apple většinou nechává stejnou cenovou politiku pro všechny země. V Indii se průměrný smartphone prodává pod 200 dolarů, a tak by se společnost nakonec mohla rozhodnout pro snížení ceny v této zemi.

Mezitím americká vláda vyvíjí na Apple tlak, aby začal více svých výrobků vyrábět ve Spojených státech.

iphone se fb

Dnes nejčtenější

.