Zavřít reklamu

Steve Jobs byl za svého života osobností, se kterou se přátelili nejvýznamnější lidé na této planetě, jedním z nich byl také bývalý prezident USA Bill Clinton. Časopis Time nyní zveřejnil rozhovor s Billem Clintonem, který promluvil o svém příteli, vizionáři a jednom z nejvlivnějších lidí v IT průmyslu, Stevu Jobsovi. Rozhovor se dotkl mnoha témat, ovšem ty nejzajímavější informace, které bývalý prezident USA přinesl, se můžete dočíst v následujícím přepisu, pod kterým pak naleznete také samotné video.

Nejprve musím uvést, jak jsme se seznámili. Když moje dcera chodila na Standford, dostal se semnou do kontaktu a řekl. Je těžké cestovat abyste viděl své dítě, když jste prezident. Mám místo v tomto státě, kde můžete vy a Hilary zůstat spolu s Chelsea a jejími přáteli kdykoli chcete. Dal mi tím neocenitelný dar, příležitost vidět své dítě v době, kdy jsme byl ještě osobností veřejného života. Takže jsem zůstal jeho přítelem a byl jsem vůči němu zaujatý v pozitivním slova smyslu. Navíc díky němu mohu pracovat s iPadem nebo iPhonem. Měl jsme s ním snídani čtyři dny před tím, než přišel na trh první iPhone a on mi dva dal. Bože, byl jako dítě s novou hračkou.

Druhá věc je, že jsme měl možnost sledovat jak bojoval proti té hrozné nemoci. Byl to velmi odhodlaný muž, který měl schopnost co nejintenzivněji se soustředit. Nikdy jsem nikoho neviděl, aby se dokázal tak soustředit jako on. Víte je až neuvěřitelné jak dlouho žil, když se podíváte na to, jak dlouho normálně lidé žijí s tímto druhém onemocnění. Mluvil jsme s ním krátce předtím než zemřel a on mi řekl: „Rakovina, kterou mám je velmi chytrá. Já jsme ji opakovaně porazil, ale vyčerpal jsme na to všechnu svoji munici a ona stále přichází s dalšími, novými způsoby jak mě napadnout. Nejsem si jistý, že jsem dostal do života nějaké další zbraně, ale dost dlouho jsem ji dokázal porážet.“

Dnes nejčtenější

.