Zavřít reklamu

Pokud jste někdy viděli kolo své babičky, rozhodně váš zrak spočinul na takzvaném dynamu, tedy na malé elektrárně, která dokáže proměnit energii z otáčení předního nebo zadního kola na elektrickou energii a tou poté pohánět ve většině případů přední světlo. Sice musíte víc šlapat, protože tření mezi dynamem a kolem si vezme nějakou tu energii, ale na druhou stranu se nemusíte starat o baterie ve světlu, to totiž svítí vždy, když dynamo použijete.

Je až k nevíře, že teprve nyní přichází nabíječka pro iPhone nebo jakýkoli jiný smartphone, která pracuje právě na známém principu dynama. Pokud tedy používáte například cyklistickou GPS nebo nějaký měřicí systém typu Runkeeper, Routie a tak podobně, nemusíte se díky nabíječce Ecoxpower bát, že se váš telefon vybije během jízdy.

Ten se totiž naopak nabíjí a to pomocí Ecoxpower nabíječky, která funguje právě na principu dynama a připojuje se k přednímu kolu. Nabíječka je k dispozici na stránkách ecoxgear.com za cenu 130$. Po jízdě navíc sesedáte z kola nejen s nabitým iPhonem, ale také s dobrým pocitem, že jste ušetřili nějakou tu energii, která by jinak padla na nabití telefonu ze zásuvky nebo počítače.

ecoxgear
4b60c8bc4c9d4337a9c151368c212cc7

Dnes nejčtenější

.