Zavřít reklamu

Tisková zpráva: Interaktivní elektronickou knihou je vlastně myšlena aplikace pro tablety, zejména pro ty s operačním systémem iOS. Pro představení a demonstraci, jak spojit rozličná digitální data do jedné platformy byly použity podklady k dlouho očekávanému filmovému titulu Poslední z Aporveru.

Proč interaktivní elektronická kniha?
Tištěné knihy i jejich elektronické kopie ve formátu pdf, máme v úctě a respektu. V některých případech, ale vzniká velké množství doprovodných digitálních podkladů, webových stránek, nastreamovaných videí a každé toto odvětví žije svým samostatným životem. Proč nezkusit spojit všechny tyto zdroje do jednoho prostředí?

Proč film Poslední z Aporveru?
Dlouho očekávaný titul Poslední z Aporveru je dosud nejdražším projektem české kinematografie. Producenti prochází zatěžkávajícími zkouškami času, kdy se o projektu mnohé ví, ale film zatím nebyl odpremiérován. Poutavé výtvarné provedení drží v očekávání velké množství fanoušků a obdivovatelů Karla Zemana, na jehož tvorbu a inspiraci jeho dílem, se producenti odkazují.

Co můžeme použít a propojit do aplikace interaktivní knihy?
Kromě natáčení filmového titulu, vznikly i dva knižní tituly „Srdce Aporveru“ a „Poslední z Aporveru“, autora fantasy příběhů Davida Šenka. Pro aplikaci využijeme zatím první knihu a to v upravené a zkrácené verzi. Kniha, která obnáší 6 kapitol, zůstane o 6 kapitolách, ale příběh bude vyprávěn ve větších náznacích, hlavně pro možnost propojení s animacemi a hudbou.

Během roku 2012-2013 došlo i k produkci hudebního soundtracku, na kterém se podíleli umělci, jakými jsou Markéta Irglová, Zrní, Lenka Dusilová, Floex, Yellow Sisters, Monika Načeva, Bobby Nektar, Ondřej Brousek.

Poslechněte si singl, který vydalo české vydavatelství Supraphon, duet Markéty Irglové a skupiny Zrní, píseň s názvem Mejsó. Na soundtracku je Mejsó nazpíváno v českém jazyce, v aplikaci bude navíc přidáná jako bonus verze ve vymyšleném jazyce, tzv. aporverštině. Máte se na, co těšit.

Výtvarných podkladů vzniklo velké množství, k dispozici máme kromě matte paintů, i modely rostlin, tzv. sykon a lodí.

scene3

Jak motivovat fanoušky a vytvořit zajímavou aplikaci?
S podporou fanoušků a portálu HITHIT, chceme nabídnout zajímavou alternativu, která nabízí nejen dobrodružný příběh, ale i ukázky z filmu, poutavé výtvarné krajinomaleb (tzv. matte paintů), hudby a animací.

Aplikace bude hotová na konci září 2013 a do distribuce by mohla jít v případě zájmu fanoušků již v říjnu. Orientační cena aplikace bude 125 Kč.

V rámci odměn kampaně jsou nabízené zajímavé ceny, kromě samotné aplikace, soundtracku, trička, také možnost adopce sykony v herbáři a pojmenování podle fanouška nebo jeho návrhu, prohlídku externího herního studia a možnost zahrát si připravované hry, nebo se stát speciálním partnerem aplikace, podívejte se na stránky zde.

scene1

Dnes nejčtenější

.