Zavřít reklamu

Apple dnes spustil Affilate program pro propagování her, knih, filmů a hudebních alb. Ten však v současné době není v ČR dostupný, proto se mu budeme věnovat později. Ve zkratce lze říci, že se jedná o klasický Affilate program, kdy umístíte na webových stránkách odkaz na stažení aplikace, hry, knihy, filmu nebo hudby a pokud si přestento odkaz někdo produkt stáhne, dostáváte provize.

Pokud však umístíte na webové stránce Affilate program nebo Google Adsense, je zřejmé, že nedokážete reklamu prodat jinak, což inzerenty spíše odradí než přiláká. V momentě kdy se k takovému kroku rozhodnete musíte počítat s tím, že máte složitější cestu dostat se ke skutečným inzerentům, kteří chtějí na vaší stránce inzerovat.

Widget Builder – genialita podle Applu
Daleko zajímavější novinkou je však takzvaný Widget Buider, tedy jednoduchá webová stránka, ve které si můžete během několika málo vteřin vytvořit lákavý banner propagující vámi prodávaný produkt v iTunes Store, iBook Store, Mac App Store nebo iTunes App Store. Stačí pouze zadat název produktu a následně vytvořit banner přesně požadované barvy a rozměrů. Webová stránka Widget Builder poté automaticky vyprodukuje kód, který vložíte na vaši webovou stránku. Samozřejmostí je pak možnost vložení pouze prázdného banneru, přes který mohou návštěvníci vašich stránek vyhledávat aplikace, knihy, alba nebo filmy. Služba je zcela zdarma a naleznete ji na této adrese. Pokud má některý vývojář zájem inzerovat u nás, ať se neváhá obrátit na adresy uvedené v kontaktech, inzerujeme formou ikon aplikací.

K dispozici na iBooks
Součástí dnešního spuštění speciálníh programu pro propagaci vašich produktů v iTunes App Store, iBooks Store, iTunes Store a Mac App Store je také možnost vytvoření zkráceného odkazu na aplikaci přímo do iTunes. Tuto službu naleznete zde. Apple také lidem, kteří prodávají své knihy v iBooks rozeslal speciální .gif ikonky, které zobrazují, že je kniha dostupná v iBooks Store. Ikony jsou v jazyku všech zemí, ve kterých funguje obchod iBooks Store, včetně Češtiny a Slovenčiny. Vtipný je detailní návod, podle kterého se musíte při umístění ikonky řídit.

 

widget-builder

Dnes nejčtenější

.