Zavřít reklamu

Apple jen před malou chvíli prostřednictvím tiskové zprávy oznámil, že vydává jedinečnou knihu s názvem Designed by Apple in California, která je věnována Stevu Jobsovi. Kniha ukazuje 20 let vývoje Apple produktů od prvního iMacu z roku 1998 až po Apple Pencil z roku 2015. V knize je k nalezení 450 fotografií nových i starých produktů, a tak kromě iMacu a stylusu od Applu v ní narazíte na první iPhone, iPod nebo Apple Watch.

Kniha se bude prodávat ve dvou velikostech a fotografie jsou v ní vytištěny na speciálně lisovaném, zakázkově obarveném papíru se stříbrnými hranami. Apple sám uvádí, že kniha vznikala dlouhých osm let a jedná se přímo o výrobek jejich společnosti, nikoli nějaké třetí strany. O fotografie se pak postaral fotograf Andrew Zuckerman.

Jak uvedl samotný šéfdesignér Applu Jony Ive, kniha slouží jako archiv práce, za kterou Apple posledních 20 let stál. Designed by Apple in California má fanouškovi ukázat, proč vlastně všechny produkty existují a proč je Apple vyvinul, než aby prezentovala design samotných produktů. „Kniha není o designerském týmu, ale poslouží jako objektivní prezentace naší práce a popisuje, kdo vlastně jsme“ uvedl Jony Ive.

Designed by Apple in California s začne prodávat už zítra a to přímo na apple.com ve Spojených státech, Velké Británii, Austrálii, Francii, Německu, Hongkongu, Japonsku, Koreji a Tchaj-wanu. Stejně tak ji bude možné zakoupit ve vybraných Apple Storech. Dostupná bude v 10,2palcovém a 12,75palcovém vydání s tím, že menší verze bude stát 199 dolarů a větší pak 299 dolarů. Pokud se vám zdá kniha moc drahá, pak vás určitě potěší informace, že si ji bude možné prohlédnout přímo v obchodech Applu.

designed-by-apple-in-california-fb

Dnes nejčtenější

.