Zavřít reklamu

V současné době je v systému iOS práce s fotografiemi skutečně náročná a častokrát se při ní potýkáme s určitými nepříjemnostmi. Pokud například nafotíme hned několik fotografií a chceme je upravit přímo na našem iPhonu či iPadu, musíme je nejprve importovat do aplikace Fotky. Teprve až po tomto otravném kroku můžeme využít aplikací jako Pixelmator Photo nebo Adobe Lightroom. Řešení by mohl přinést systém iOS 13, který by tento problém mohl vyřešit vcelku přívětivě. Tvrdí to alespoň zdroje vývojáře Guilherma Ramba.

V současné době se nám v zařízení kvůli tomuto nahromadí spoustu zbytečných souborů, jelikož jak bylo zmíněno výše, musíme vše nejprve importovat do nativní aplikace. Po vydání nejnovější verze jablečného mobilního systému bychom však díky novému vývojářskému API mohli importovat fotografie z externího média přímo do editovacích aplikací, a nebo aplikace Soubory. Díky tomu bychom mohli upravovat veškeré naše snímky formátu RAW a následně je přímo exportovat a třeba i hned sdílet. Pokud svůj iPhone nebo iPad často využíváte pro úpravu fotografií, jistě mi dáte za pravdu, že tento proces dokáže být častokrát zdlouhavý a značně nepříjemný.

Operačního systému iOS 13 bychom se mohli dočkat již při příležitosti konferencí WWDC, které se uskutečně na počátku června. Spolu s touto změnou se od Applu jemně očekává představení modulárního Macu Pro a spousty dalších novinek, o kterých si již nyní můžete přečíst na na našem magazínu.

ios 13 fb

Dnes nejčtenější

.