Zavřít reklamu

Jednou z nejvýraznějších designových změn nového iOS 12 je bezesporu přepracovaná aplikace iBooks, která se nově jmenuje Knihy. Její design byl totiž poměrně zastaralý, což se mohlo nepříznivě odrážet na její využitelnosti. Apple se jí tak rozhodl od základu překopat a vzhledem jí přiblížit App Storu, kterému redesign po stránce stahování aplikací výrazně pomohl. Tušíte ale, jak dlouho vlastně trvá vkládání knih na Knihkupectví v aplikace Knihy? 

Apple před dvěma dny rozeslal všem, kteří měli nebo mají své publikace v Knihovně email, ve kterém informuje mimo jiné o tom, kdy zařadí do Knihovny knihy, které mu autoři zašlou v následujících dvou měsících. Pokud byste však čekali, že se jedná o proces velmi zdlouhavý, jste na omylu. Apple totiž stíhá zařadit elektronické knihy do Knihkupectví v aplikaci řádově do dvou týdnů (tedy alespoň v následujících dvou měsících). Nové knihy vždy Apple vypouští do své aplikace v pátek. 

Takto vypadá prostředí aplikace Knihy (dříve iBooks): 

Doba pro publikaci knihy se ale může samozřejmě protáhnout při nesplnění některé z podmínek, které jsou však ve výsledku klíčové i pro úspěch knihy. Pokud byste se tedy pro publikaci knihy v aplikaci rozhodli, je potřeba dotáhnout k dokonalosti skutečně vše od jejího popisu a správného zařazení do žánru až po obal a celkové grafické zpracování knihy, které má čtenáře oslovit. 

A jaký názor máte na přepracovanou aplikaci Knihy vy? Využíváte ji, nebo je naopak podle vás již v systému prakticky zbytečná?

books

Dnes nejčtenější

.