Zavřít reklamu

Dne 29. června to bude už 10 let od zahájení prodeje prvního iPhonu ve Spojených státech. Jen pár dní před tímto velkolepým výročím bude vydána kniha s podrobnými informacemi o takzvané tajné historii smartphonu. Jedná se o knihu s názvem The One Device: The Secret History of the iPhone. Jejím autorem je technologický novinář Brian Merchant, který popisuje, jak iPhone přeměnil svět a udělal z Applu jednu z nejcennějších společností všech dob.

Výňatek z knihy, která obsahuje exkluzivní rozhovory s inženýry, vynálezci a vývojáři podílejícími se na výrobě prvního iPhonu, byl zveřejněn na serveru The Verge:

Pokud jste pracovali u společnosti Apple v polovině roku 2000, možná jste si všimli podivného jevu: mizeli lidé. Nejprve se to dělo pomalu. Jednoho dne byla prázdná židle, kde seděl hvězdný inženýr. Klíčový člen týmu byl také pryč. Nikdo vám přesně neřekl, kam odešli.

„Slyšel jsem o tom, že to nebylo jasné, ale bylo jasné, že ti nejlepší inženýři z těch nejlepších týmů se dostali do tohoto tajuplného týmu,“ řekl Evan Doll, který byl tehdy softwarovým inženýrem Applu.

Pokud si chcete knihu objednat, potom si ji můžete předobjednat za 18,50 dolarů na Amazonu v tištěné formě. Ale k dispozici bude také na iBooks za 14,99 dolarů, a tak můžete mít knihu i v digitální podobě pro iPhone, iPad či iMac. Oficiální vydání knihy bude 20. června.

the one device fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.