Zavřít reklamu

Společnost Apple přináší nové patenty téměř každý týden, jen málo z nich je však tak zajímavých jako nejnovější počin amerického technologického giganta, který popisuje pevný, ale zároveň flexibilní materiál, díky kterému bude Apple schopný vytvořit jednotné a hladké panty, které však budou samozřejmě ohybatelné. Apple tak bude schopen vytvořit například MacBook, jehož zadní část ve které se spojuje šasi s displejem, bude jednotná a bude ji tvořit jeden jediný kus. Společnost, která před lety přišla s Unibody designem tak nyní ukázala světu patent, který jde ještě mnohem dál a umožní vytvářet produkty, které jsou sice pevné a odolné, ale na druhou stranu flexibilní.

Technologický postup pro výrobu takového produktu navíc nespočívá v příliš složitých slitinách, ale spíše v postupu jejich zpracování a Apple by tak mohl dokonce používat lehký a teplo vodivý hliník, který využívají jeho produkty v současné době. Pomocí speciálních strojů, které Apple popisuje v patentu, dojde k vyřezání takzvaných flex otvorů pomocí laseru, které budou mít prvky známé například z puzzle a dovolí tak i přes pevnost materiálu jeho ohyb. Takto upravený materiál pak bude možné použít jako pant, ale neuvidíme žádné narušení jeho struktury a to nejen v případě kdy bude narovnaný nebo naopak zavřený, ale ani během samotného ohybu.

6a0120a5580826970c0192acb0280e970d-800wi

Společnost navíc nemyslí jen na klasické panty u MacBooků, které by tímto způsobem bylo možné nahradit, ale jde ještě mnohem dál. Pomocí tohoto postupu lze totiž vytvořit například Smart Cover, který bude skutečně velmi odolný a pevný, ale zároveň jej budeme mít možnost srolovat jako noviny. Největší výhodu pak tento technologický postup přinese ve spojení s ohebnými displeji, díky čemuž bude možné vytvořit například iPad, který ohneme a pohodlně dáme do kapsy, ale v momentě kdy jej otevřeme, neuvidíme žádné spoje a displej nebude rušit žádný předěl, tak jako tomu bylo u tabletu od společnosti Sony, který využíval právě „Véčkovou“ konstrukci, ale narážel na problém s pantem. Vzhledem k tomu, že ohybné displeje jsou již poměrně dostupnou záležitostí a Apple má kromě flexibilního šasi patent také na flexibilní baterii nebo flexibilní TRS konektory, vypadá to, že to společnost s flexibilním zařízením myslí skutečně vážně.

6a0120a5580826970c0192acb0264a970d-800wi
6a0120a5580826970c019104e726d2970c-800wi

*Zdroj: patentlyapple.com

Dnes nejčtenější

.