Zavřít reklamu

Na internet unikl další z mnoha nových patentů Applu. Kromě nových funkcí pro Apple Watch se možná dočkáme také zařízení s mimořádně flexibilním displejem. Tímto zařízením by mohl v nejbližší době být právě iPhone nebo možná iPad případně nějakým způsobem i Mac.

Nová patentová přihláška Applu popisuje právě potencionální řešení toho, jakým způsobem by se moderní LCD nebo OLED displej mohl vejít do zařízení s fexibilním designem. Podrobněji by displej disponoval integrovanými sensory s haptickou odezvou, při čemž by na displeji byla vrstva elastomerů, díky níž by bylo zařízení vysoce flexibilní.

K tomtuto vylepšení by však bylo nutné značně ztenčit nebo úplně odstranit vrstvu polymerů a nahradit ji síťí elektrických jednotek. Právě díky tomuto by se mimo jiné vytvořila vrstva, která by skvělě zvládla jakékoliv ohyby, aníž by praskla.

Kromě flexibility by však byl tento displej schopen pojmout daleko více vylepšní. Mezi ně patří například senzor dotyku a síly, tenzometr nebo světelná čidla. Některá z nich jsou však již použita u některých iPhonů, iPadů nebo Apple Watch. Jiná provedení zobrazují využití podsvícené konstrukce, transparetních materiálů nebo třeba alternativní moduly vyzařující světlo.

Hlavní výhodou flexibilního displeje je umístění větší obrazovky na menší plochu, přičemž by se mnohem lépe využilo místo a z vašeho malého zařízení byste si rázem kdykoliv mohli opět udělat plnohodnotnou obrazovku.

Zatím není známo kdy Apple uvede na trh první zařízení s flexibilním displejem, může se totiž jednato úplně novou kategorii zařízení, se kterou Apple teprve přijde. Přesto se ale odhaduje, že by jím mohl být právě iPhone. Otázkou ovšem zůstává který. Bude to za rok, za dva? Zatím si nikdo netroufá přesně určit. Že by se flexibilní displej objevil již u letošního iPhonu však není moc pravděpodobné.

 

foldable-phone

Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.