Zavřít reklamu

smart_connector_konektorSmart Connector Apple představil poprvé minulý rok na 12,9-palcovém iPadu Pro a letos jej znovu použil na menším 9,7-palcovém modelu. Tento konektor se v současné době využívá k napájení a přenosu dat Smart Keyboard klávesnice. V novém patentu však Apple poodhalil další plány, které ukazují, jak by takový konektor mohl umožnit připojení několika zařízení. Šlo by to tak, že by se naskládalo několik koncovek kabelů na sebe a současně by tak byly připojeny k jedinému portu.

Je zajímavé, že se Apple rozhodl na 12-palcový MacBook MagSafe konektor nedávat. Zřejmě však na něj úplně nezanevřel a v patentu tak můžeme vidět Lightning konektor, který má na sobě magnety a funguje tedy stejně jako nabíjecí konektor z MacBooku.

„Rozhraní stohovatelného konektoru s magnetickým uchováním elektronických zařízení a příslušenství, umožňuje napájení a přenos dat mezi jedním nebo více na sebe naskládanými konektory. Každý konektor může obsahovat jeden nebo více magnetických prvků, které usnadní spárování s dalšími konektory. Magnety taktéž drží konektory v neustálém kontaktu, přitisknuté na sobě.“

Druhý obrázek může připomínat nabíjecí puk pro Apple Watch. Potenciální využití by mohlo být u dokovacích stanic, akumulátorů, externích pevných disků a samozřejmě klávesnic. Každé připojené zařízení by mělo jakýsi elektronický signál, aby byla zajištěna správná kombinace napájení a přenosu dat na konkrétní zařízení. Jako vždy připomínám, že se jedná pouze o patent a tak se nikdy ničeho podobného nemusíme dočkat.

patent1
watch
smart_connector

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.