Zavřít reklamu

Vzhledem k tomu, že Apple velmi omezil zápůjčky svých přístrojů pro novináře a ti si sami iPad mini příliš nekupovali, je informací o zkušenostech s iPadem mini jako šafránu. Dva iPady mini jsme si koupili do redakce hned první den prodejů v Evropě a přinesli jsme vám také recenzi a to jak v českém: Recenze iPad mini: nikdy bych nevěřil, že menší iPad je skutečnou revoluce, tak i v slovenském jazyce Recenze iPadu mini pohledem studenta. Mimo to jste si také již první den prodeje iPad mini mohli přečíst článek První dojem z iPadu mini: není to iPad, je to zcela nové zařízení. Jak jsme si v posledních dnech všimli, uživatele zajímá jak je na tom iPad mini se škrábanci na zadní části, které trápí uživatele iPhone 5. Navzdory tomu, že máme v redakci dva bíle iPad mini, naši přátele mají také černé modely a tak jsme dali hlavy dohromady a rozhodli jsme se sepsat zkušenosti se škrábanci na iPad mini.

Zatím jsme se nesetkali s nikým koho by trápily škrábance iPadu mini rovnou poté co jej vybalil z krabičky, tak jako tomu bylo u iPhone 5. iPad mini používáme již dva týdny a až do posledních dnů jsme jej používali zcela bez jakéhokoli obalu nebo krytu. Za čtrnáct dnů používání se mi nikde na iPadu nepodařilo vytvořit jediný škrábanec stejně jako dalšímu redaktorovi a našim přátelům. Zadní část iPadu ani jeho přední část tedy skutečně nejsou na poškrábání náchylné. Jednu miniaturní rýhu jsem přece jen zaznamenal, ta je však v leštěném rámečku, který se nachází kolem displeje a je podobně náchylný jako záda starších iPodů. leštěný hliník je pro odřeniny skutečným rájem a pokud se vám na iPadu mini někde nějaký ten škrábanec objeví, věřte že to bude právě zde. Škrábanců se tedy bát nemusíte a to ani u jedné z variant iPadu mini.

ipad_mini_lsa

Osobně jsem se zatím nesetkal s žádným problémem, který by iPad mini trápil, jediný problém vidím v konstrukci reproduktorů, které jak jsme již v recenzi zdůraznil, opravdu během používání iPadu zakryjete rukou a ze stereo reproduktorů se rázem stává ne příliš hlasitý mono reproduktor, což je jistě škoda, protože jinak iPad mini hraje vzhledem k velikosti poměrně pěkně a na hraní her to jistě stačí. Co jsem také začal vnímat mnohem víc než předtím je zpracování konstrukce iPadu, kdy je skutečně cítit, že iPad mini nemá tak pevný displej jako iPhone nebo iPad s Retina displejem. iPad mini skutečně například při psaní na virtuální klávesnici působí plastovým dojmem a jeho přední strana se více podobá Samsungu Galaxy S III než iPhone nebo iPadu. Jaro Miko má také jeden poznatek pro lidi, kteří volí volnější oblečení a nosí volné mikiny a rifle nebo tepláky. iPad mini totiž není v takovém případě problém nosit v kapse.

ipadmini-dizajn

Dnes nejčtenější

.