Zavřít reklamu

Věřte, že kdyby v patnácti všichni vaši kamarádi nosili Prestige, nebudete mít na nohách Nike, ale Prestige. Stejně je to s iPhonem, který dnes vidíme opravdu na každém rohu. Pokud někdo ve vašem okolí drží v ruce chytrý mobilní telefon, je to pravděpodobně iPhone. Tato informace vyplývá z počtu prodaných mobilních telefonů iPhone a ostatních chytrých telefonů. Právě tato skutečnost vás ovlivňuje k tomu, abyste si koupili také iPhone. Přece jen když jej má každý, nepůjdete proti davu.

Když si jako malé dítě hrajete s iPadem, dostanete první iPod, je jasné, že váš příští telefon bude iPhone. V momentě kdy přijde na řadu počítač, automaticky se podíváte do nabídky Apple a s trochou štěstí zkrátka „ukecáte“ rodiče, aby vám koupili Mac. Mladá generace vyrůstá na produktech společnosti Apple, tak jako dnes již dospělá generace vyrostla na produktech Microsoftu.

Pro Microsoft jsou problém zejména děti, nehrají si na tabletu s Windows, neposlouchají hudbu z přehrávače Microsoft Zune. S produkty Microsoftu se tak většina dětí setká až na základní škole, kde se budou učit vytvářet složky ve Windows XP, protože na novější zkrátka školy nemají peníze. Automaticky však budou sahat po výrobcích Apple, které znají a na kterých v pěti letech řídili autíčka ve hře Real Racing.

Microsoft má portfolio plné skvělých patentů, prototypů a nápadů, znáte však některé z nich? Ano stále je tu ještě Xbox, ten však až tak typické rysy společnosti Microsoft nenese a nenavazuje na další produkty. Zatím co brzy zjistíte, že iPhone je nejlepší synchronizovat s Mac OS X, Xbox zkrátka postavíte pod televizor a to kdo jej vyrábí vás nemusí zajímat. Většina lidí zná i v dnešní době pouze dva produkty Microsoftu, Windows a Office, to je žalostně málo.

Dnes nejčtenější

.