Zavřít reklamu

Spoločnosť Microsoft to so svojim marketingom myslí vážne a to je dôvod, prečo sa vo svojej novej reklame rozhodla porovnávať najpopulárnejší tablet na svete s tabletmi, ktoré využívajú systém Windows 8. Už na úvod je pomerne zaujímavé, že sa Microsoft rozhodol iPad porovnávať s tabletom tretej strany, ASUS VivoTab Smart. Gigant z Redmondu však zrejme pozabudol na fakt, že širokouhlé 10.1-palcové displeje sú menšie ako štandardný 9.7-palcový u iPadov.

Ako sa totiž zistilo, Microsoft prezentoval displej VivoTabu ako väčší oproti tomu, ktorý ponúka iPad. Áno, displej je väčší, avšak len na papieri a pri prvom pohľade. Rozdiel totiž tvorí odlišný pomer strán a zatiaľ čo 9,7-palcový 4:3 displej iPadu predstavuje plochu s rozlohou 291,35 centimetrov štvorcových, 10,1-palcový širokouhlý displej ASUS VivoTab predstavuje celkovú rozlohu 281,03 centimetrov štvorcových, teda v skutočnosti menšiu až o 10 centimetrov štvorcových.

ipad-vivotab

V konečnom dôsledku však Microsoft klamal sám seba. V reklame, v ktorej sa tieto dva tablety objavili, bolo totiž jasne vidno, že ASUS VivoTab je viditeľne menší. Podľa oficiálneho porovnávania s iPadom je však VivoTab údajne až o 36% väčší oproti iPadu, kdežto v skutočnosti je tablet oproti iPadu menší o 3,55%. Niekoľko hodín po tom, ako sa toto odhalenie dostalo na verejnosť, Microsoft svoje porovnávanie upravil. Prečo je však Microsoft Surface s 10.6-palcovým displejom menší ako ASUS VivoTab Smart s 10.1″ displejom? Odpoveď na toto pozná jedine Microsoft.

*Zdroj: curi.us; Microsoft

Dnes nejčtenější

.