Zavřít reklamu

Úterní informace o představení nové řady počítačů iMac mne inspirovala napsat tento krátký článek. Očekávání se naplnilo, budou nové modely, zase o něco rychlejší atd. Budou ale stále vypadat tak nějak stejně jako jejich předchůdci. Asi na nich není co vzhledově vylepšovat a jsou takto optimální. Podobný vzhled ale asi nepřiměje na obměnu staršího iMacu za poslední model toho, kdo vysloveně nepotřebuje vyšší výkon. Nechci zde hodnotit, zda je to škoda či nikoliv. Osobně mi poslední iMac připadá hodně povedený, stejně ale jako minulá či předminulá verze. Abych se trochu rozptýlil vzpomněl jsem si na vzhledovou různorodost první řady iMaců z let 1998 až 2001 a vytvořil pro vás koláž se všemi 13 barevnými variantami provedení počítače iMac G3. Tyto názvy byly originálními chráněnými názvy Apple Inc. Uvedaná časová osa nezohledňuje fakt, že některá barva se objevila i 2 roky po sobě s výkonově rozdílnými stroji.

Na následující odkaz na server YouTube jsem umístil střihovou montáž 4 reklamních klipů společnosti Apple těchto designových technických šperků.

Z těchto 13 barevných variant si mohli zákazníci prvních iMaců vybírat mezi lety 1998 až 2001. Modifikace nebyly k dispozici najednou, ale postupně s přicházejícími rychlejšími modely.

Dnes nejčtenější

.