Zavřít reklamu

Na trhu je spousta příslušenství pro notebooky od různých USB hubů, periférií přes dock stanice a další. Jedním z měně publikovaných je podstavec pod samotný notebook či MacBook. K dispozici máme nepřeberné množství variant jak plastových či kovových, také lze tyto podstavce dělit na pasivní či aktivní. Aktivní podstavec disponuje většinou USB hubem, ty specifické i dockovací stanicí pro konkrétní model notebooku. Pojďme se podívat blíže na podstavec mStand od americké společnosti Rain Design.

Jako jeden z mála je mStand dělaný právě pro MacBook a MacBook Pro. Výrobce se snažil aby mStand vypadal jako noha na které stojí iMac. tomu odpovídá i design , který je velice podobný.
Podstavec je tedy pasivní, je vyrobený z jednoho kusu hliníku v matné úpravě, takže se nemusíte bát žádných otisků prstů a nemusíte řešit neustálé leštění povrchu. Rozměry jsou uspůsobeny tak aby bylo možné pohodlně usadit 13” MacBook a 15” a 17” MacBook Pro. Tento podstavec si mohou samozřejmě pořídit i majitelé klasických notebooků,  držák je však designován speciálně pro MacBooky.

mstand_features

Na stole podstavec nezabírá mnoho místa, je tvaru obdélníku se zaoblenými rohy a rozměry podstavy 25 x 19 cm. Horní část na které leží samotná MacBook má na výšku 23 cm, takže plocha a stabilita je dostatečná. Uprostřed je malý otvor ve tvaru kapky, která nás odkazuje na výrobce Rain Design. V místech kde se Mac dotýká podložky a na rozích horní plochy jsou gumové výstupky, které zvedají Mac o několik milimetrů nad plochu podstavy, díky tomu dochází k lepšímu proudění vzduchu a vzhledem k tomu že je celý podstavec z hliníku tak i k lepšímu chlazení.

Tvar je navržený takovým způsobem že pokud zrovna nepotřebujete externí klávesnici, jednoduše ji uložíte na plochu spodní podstavy. A co kabely? Zde je chytře řešený otvor na noze v zadní části  stojanu, kde stejně jako u iMaca můžete protáhnout požadované propojovací kabely a ze strany je připojit k vašemu MacBooku. Při použití podstavce mStand, dostanete svůj MacBook do úrovně očí a nebude tak docházek ke špatnému sezení, které způsobuje bolesti zad a jiní nepříjemnosti.

mstand_ergonomics

Řekl bych že snad jedinou nevýhodou je cena tohoto krásného kousku příslušenství. Výrobce na svém webu nabízí mStand za 49,99 USD to máme bratru  900 CZK, krásná cena, pokud ale připočteme poštovné, které do ČR je 75 USD dostáváme se na zhruba 2200 CZK. Bohužel je to situace kdy je poštovné dražší než samotný produkt.
mStand nabízejí i čeští prodejci, zde se začínáme bavit o ceně okolo 2700 CZK. Co více dodat,  krásný kousek příslušenství, bohužel cena poměrně vysoká.

Dnes nejčtenější

.