Zavřít reklamu

Microsoft dnes oznámil, že jeho prohlížeč Bing s umělou inteligencí nyní disponuje funkcí Bing Image Creator, tedy technologií generování obrázků poháněnou modelem strojového učení DALL-E OpenAI.

DALL-E je navržen pro generování digitálního obsahu prostřednictvím popisů. Microsoft mluví o Bing Image Creator jako o nástroji, který přinese vizuální příběhy poháněné umělou inteligencí a aktualizované Knowledge Cards jak do Bingu, tak do Microsoft Edge. Bing Image Creator je integrován do prostředí chatu Bing a objeví se po spuštění kreativního režimu. V prohlížeči Microsoft Edge jej lze najít v nabídce bočního panelu. Jakmile zadáte popis obrázku, přidáte kontext, jako aktivita nebo poloha a specifikujete umělecký styl, můžete se těšit na jedinečný obrazový výstup.

Microsoft říká, že spolupracuje s OpenAI na omezení potenciálního zneužití a že do procesu implementoval bezpečnostní ochrany, aby omezil generování škodlivých nebo nebezpečných obrázků.

Používání nástroje Bing Image Creator vyžaduje přístup Bing preview nebo Microsoft Edge experience. Ne všichni uživatelé ale budou mít k dispozici Image Creator hned. Microsoft tvrdí, že bude nasazen postupně a to jak na desktopu, tak i v mobilních aplikacích Bing. Umělá inteligence nás nepřestává udivovat svými výstupy a brzy se nejspíš stane běžnou součástí našich každodenních životů. Otázkou je, zda a nebo spíš, jak rychle se dokážeme adaptovat.

Dnes nejčtenější

.