Zavřít reklamu

Streamovací služba Apple TV+ se blíží raketovým tempem a je jen otázkou času, konkrétně tedy necelých dvou týdnů, než se objeví i na našich obrazovkách. Z toho důvodu se jablečná společnost snaží propagovat platformu kde se jen dá a vyzdvihnout její nesporné kvality. Téhož se Apple konec konců pokusil docílit i v nejnovějším rozhovoru s WIRED, kde šéf dohlížející na obsah pro službu, Zack van Amburg, nastínil své ambice a plány do budoucna. Co nás tedy čeká?

Jak jistě víte, Apple TV+ nabídne plejádu originálních snímků ať už z dílny Applu, nebo jeho partnerských studií. Obsahu bude k dispozici opravdu hodně a právě to má na starost Zack van Amburg spolu s Jamiem Erlichtem. Oba zběhli od japonské Sony a v roce 2017 se přidali k jablečné společnosti. Jedná se o zkušené veterány, kteří se ve filmovém průmyslu pohybují již nějaký ten pátek a ví, jak diváky zaujmout. To ostatně nastínili i v rozhovoru s WIRED, kde se Zack vyjádřil k tomu, jaký obsah Apple schvaluje. Podle jeho slov se společnost zaměřuje na kvalitu a nikoliv na co nejlepší marketingový materiál, či cílovou skupinu. Díky tomu před dvěma lety zastupitelé schválili i nadějný snímek For All Mankind, který v té době byl třetí položkou na seznamu. První příčku si uzmula komediální The Morning Show a druhou dramatické Amazing Stories od Stevena Spielberga, jenž bohužel prochází menšími tvůrčími neshodami.

Alfou a omegou má být ale podle výkonných ředitelů Zacka van Amburga a Jamieho Erlichta právě For All Mankind, které se dočkalo prvních reálných obrysů. Není divu, za jeho zrodem totiž stojí legendární scénárista a producent Ronald D. Moore, jenž se podílel například na Star Treku a Battlestar Galactice. S vesmírnými seriály má tedy bohaté zkušenosti, což neváhal oběma ředitelům náležitě předvést. Podle jejich slov se mu podařilo něco neuvěřitelného a dokonce prý dosáhl něčeho, co se ve filmovém průmyslu jen tak běžně neděje – plně využil potenciál své vize a zrealizoval ji. Erlicht byl ze scénáře nadšený a propracovanost i detailnost celého univerza ho prý zaskočila. A to natolik, že se uvažuje rovnou o sedmi sériích, pro něž má Moore podklady. Dobré zprávy potvrdil na Comic-Conu scénárista M. Night Shyamalan, podle nějž by projekt mohl běžet dlouhých 6 let a obsáhnout až 60 půlhodinových epizod. Samozřejmě nezbývá než počkat, zda Apple další série schválí a vynaloží na ně potřebné prostředky, ale něco nám říká, že by Zack a Jamie mohli představitele společnosti obměkčit. V každém případě společnost nedávno potvrdila druhou řadu seriálu, s níž se se definitivně počítá.

Dnes nejčtenější

.