Zavřít reklamu

Od představení nových jablečných produktů, mezi kterými by se měla objevit i druhá generace Apple Pencil, nás dělí posledních několik hodin. Přestože se dá první generace tohoto „stylusu“ označit za nejlepší volbu pro iPad, jakákoliv další úspěšná inovace mu určitě neuškodí. A právě v nejnovější verzi betě systému iOS 12.1 byly nalezeny v kódech zmínky, které tajemství ohledně Apple Pencil 2 odhalují.

Apple Pencil 2 by měl podporovat ovládání pomocí různých gest. Mezi další novinky by se mělo zařadit jakési tlačítko, které by mělo po stlačení vyvolat řadu užitečných funkcí. Podpora gest by uživateli mohla poskytnout řadu novinek, a to v závislosti na aktuálně vybrané funkci jako například změnu velikosti momentálně vybraného štětce v malování. Tlačítko by pak mohlo být schopno mimo jiné vzdáleně ovládat iPad, přičemž by mohlo jít využít teoreticky i jako dálková spoušť fotoaparátu.

Prohlédněte si Apple Pencil v galerii:

Nový Apple Pencil by se ale měl dočkat i přepracovaného nabíjení, které by již nemuselo probíhat formou zastrčení konektoru do zdířky iPadu, ale bezdrátově, respektive podobně jako u Apple Watch. Tvrdí to alespoň Ben Geskin na svém Twitteru.

Ačkoliv vypadají náznaky z bety velmi zajímavě, stoprocentní jistotu budeme mít až zítra v podvečer po představení. Rozhodně tedy nezapomeňte touto dobou sledovat náš web, kde vás o veškerých novinkách detailně informujeme.

apple-ipad-pro-pencil

Dnes nejčtenější

.