Zavřít reklamu

Od zřejmě poslední letošní konference Applu nás dělí poslední desítky hodin a natěšenost fanoušků jablečné společnosti tak graduje. Podle spousty spekulací bychom se totiž měli dočkat představení hned několika nových velmi zajímavých produktů, které by měly v technologickém světě opět udávat trend. Co vše si podle naší redakce Apple na zítra nachystal?

iPady Pro a Apple Pencil 2

Bezesporu nejočekávanějším produktem zítřejší keynote je nová generace iPadů Pro. O té se spekuluje prakticky již od představení loňského iPhonu X, po kterém se první analytici nechali slyšet, že Apple podle jejich zdrojů na podobném projektu pracuje. To se v dalších měsících díky spoustě úniků potvrdilo a my tak máme o hlavním hřebu zítřejšího odpoledne jasno. 

Nové iPady Pro se budou dát bez nadsázky označit za revoluci mezi iPady, ne-li mezi tablety. Apple by jim totiž měl vnuknout spoustu velmi zajímavých vylepšení, přičemž to největší bude rozhodně zúžení jejich rámečků a odstranění Home Buttonu. Tablety se tak budou nově ovládat po vzoru bezrámečkových iPhonů gesty, která jsou však velmi intuitivní a rychlá. Za velmi zajímavý krok se dá určitě označit i opuštění Lightningu a přechod na USB-C kvůli podpoře 4K monitorů. Nové tablety od Applu si toho ale pro nás schovávají určitě daleko více. Spekuluje se například i o příchodu Apple Pencil 2, která bude novým iPadů na míru ušitá. 

Nástupce MacBooku Air

Tak dlouho jsme volali po upgradu legendárního Airu, až se k němu Apple podle všech dostupných informací nakonec rozhoupal. Druhým zlatým hřebem zítřejšího odpoledne by tak mělo být právě představení nového entry notebooku, který by měl v nabídce hliníkového krasavce se svítícím jablíčkem na zádech nahradit. 

Mnoho informací o novém MacBooku bohužel nemáme. Údajně by však měl designově vycházet ze 12” MacBooků, ale jeho úhlopříčka by měla být o jeden palec větší. U tohoto modelu se dá očekávat nasazení Retina displeje, USB-C portů či klávesnic, na které jsme zvyklí z nových MacBooků Pro či 12” modelů. Velkou neznámou je ale i jeho cena, která by se měla údajně pohybovat kolem 30 tisíc korun za základní model. 

Upgrade iMaců

Vylepšení iMaců by nás na zítřejší keynote též vůbec nepřekvapilo. Žádné revoluce se ale v tomto ohledu rozhodně očekávat nedají. Apple pravděpodobně jen nasadí nové generace procesorů či se rozhodne pro podobné úpravy. Po stránce designu se ale žádné novinky určitě nedočkáme. 

Divoká karta

Mac mini

Zatímco na představení předešlých tří produktů bychom si skoro až vsadili, následujících několik jablečných zařízení to má s příchodem lehce nahnuté. O jejich příchodu se totiž sice spekuluje, v minulých týdnech jsme ale viděli jen velmi málo úniků, které by o nich cokoliv prozradily. A přesně to je i případ Macu mini. O něm sice víme, že s ním Apple stále počítá a že by snad měl ve své budoucí verzi oslovit i profi sféru uživatelů, zda k tomu ale dojde již zítra je ve hvězdách. 

iPad mini 5

Dalším produktem, jehož osud je nejasný, je iPad mini 5. Ten už jsme sice po představení iPhonu XS Max prakticky pohřbili, věhlasný analytik Ming-Chi Kuo si ale myslí opak a tvrdí, že pátá generace tohoto miniaturního tabletu dorazí. V redakci sice o podobném kroku Applu přesvědčeni nejsme, zavrhovat toto tvrzení ale rozhodně nechceme. Mini má totiž ve světě pořád slušnou uživatelskou základnu. 

AirPods 2

O druhé generaci sluchátek AirPods se mluví poměrně často. Bohužel ani o ní toho však příliš mnoho nevíme. Zatímco jedny zdroje tvrdí, že jí Apple již připravil a zamíří na pulty obchodů již nyní, druhé jsou naopak skeptické a příchod předpovídají až příští rok. Na druhou stranu, představit tento produkt takto před Vánoci by téměř 100% znamenalo rozpoutání prodejního šílenství. Vylepšené AirPods, které jsou už tak skoro dokonalé, totiž pod stromečkem prostě chcete. 

AirPower

Produkt, který se stal legendou ještě před tím, než jej Apple začal vůbec prodávat. Přesně takto by se dala nabíječka AirPower charakterizovat. Ačkoliv je totiž již více než rok oficiálně představená, na pultech obchodů byste ji hledali marně. Dočkáme se jí tedy konečně už zítra? 

Tak co, kolik výše zmíněných produktů se nám zítra podle vás v New Yorku představí? O svůj tip se s námi klidně podělte dolů do komentářů a klidně do nich i přidejte, jakou novinku byste si eventuálně i zakoupili.

macbook-air-2-13

Dnes nejčtenější

.