Zavřít reklamu

Samsung Apple
Apple si už přes 13 let drží první místo v žebříčku indexu spokojenosti zákazníků. Podle nedávných výsledků ACSI (index ve spokojenosti zákazníků) za rok 2016 zvítězil Apple nad Samsungem, ale jen o pouhé 1 procento. Výsledky těchto průzkumů jsou založeny na vnímání hodnoty a kvality produktu, jeho poruchovosti, servisu, celkového spokojení a využití během dne. Apple měl úspěšnost ve spokojenosti celkem 81%, díky čemuž se oproti minulému roku zlepšil. V  roce 2015 se totiž dělil spolu s korejským gigantem o první místo s 80%. Za nimi se umístilo Lenovo se 77% a dále HTC se 75%. 

Je to velmi překvapivé že Apple zvítězil, protože se po iPhonech oproti minulému roku snížila poptávka, zatímco jej Samsung válcoval. A to i přes to, že Apple měl jako jediná společnost největší nárust prodeje smartphonů za rok 2016.

Snímek obrazovky 2016-06-02 v 19

Index spokojenosti zákazníků tedy Apple celkově vyhrál, ale jak si na tom vedl v jednotlivých testech? Pokud se zaměříme na jednotlivé smartphony, tak byli lidé nejvíce spokojeni s Galaxy Note 5 od Samsungu, na druhém místě skončil iPhone 6s Plus

Snímek obrazovky 2016-06-02 v 19

Mezi výsledné hlášení ACSI také poznamenalo, že jsou lidé s dnešními smartphony velice spokojeni. Tedy kromě výdrže baterií, u kterých klesá spokojenost až na 75%. Do těchto průzkumů bylo zapojeno přes 12700 náhodně vybraných uživatelů smartphonu, lokalizovaných v různých částech USA.

apple-vs-samsung-android

Dnes nejčtenější

.