Zavřít reklamu

Společnost Apple i nadále pokračuje v intenzivním nákupu obsahu, určeného pro její plánovanou streamovací službu. Přestože se o této službě hovoří jako o potenciální konkurenci pro oblíbený Netflix, nevypadá to, že by se jeho provozovatelé nějak zneklidňovali. Uživatelská základna Netflixu v loňském roce vzrostla a podle slov svých provozovatelů je to primárně spokojenost diváků, na co se chce Netflix soustředit, nikoliv boj s Applem a ani nikým jiným.

Netflix v rámci vyhlášení svých finančních výsledků za čtvrtý kvartál roku 2018 oznámil, že jeho příjmy sice činily „pouhé“ 4,19 miliard dolarů oproti původně očekávaným 4,21 miliardám, celosvětový počet nových uživatelů však činil úctyhodných 7,31 milionu a počet nových uživatelů ve Spojených státech činil 1,53 milionu. Netflix tak v tomto ohledu překonal očekávání z Wall Street, podle kterého tato čísla činila 6,14 milionu a 1,51 milionu.

Co se konkurence týče, vystupuje Netflix značně sebevědomě a nebojí se vzít si své soupeře na paškál. O konkurenční službě Hulu například prohlásil, že je možná ve Spojených státech úspěšná, ale v Kanadě prakticky neexistuje. Nezapomněl se ani pochlubit tím, že když loni v říjnu došlo na YouTube ke krátkému výpadku, zaznamenal Netflix nárůst registrací i sledovanosti.

Padlo ale také jedno zajímavé prohlášení: podle Netflixu je percentuálně vyšší hrozba, že před jeho službami dají lidé přednost hraní Fortnite, než sledování konkurenčního HBO. Podrobnosti k tomuto tvrzení ale Netflix nesdělil. Provozovatelé Netflixu připouštějí, že konkurence na trhu je veliká a stále roste, zároveň ale dodávají, že to není „Disney+, Amazon a další“, na co by se chtěli soustředit – prioritou pro Netflix je spokojený divák a poskytování co nejlepší uživatelské zkušenosti.

netflix fb

Dnes nejčtenější

.