Zavřít reklamu

Spolupráce na poznámkách

Spolupráce na poznámkách v iOS 17 je nyní intuitivnější a flexibilnější. Spolupracujte na poznámkách s kýmkoli, ať už používá iPhone, iPad, Mac nebo Android. Dokonce i ti, kteří nevlastní zařízení Apple, se do editace poznámek zapojí z webového prohlížeče. Stačí klepnout na ikonu sdílení vpravo nahoře v poznámce, vybrat požadované uživatele a nastavit oprávnění. Spolupracovníci pak mohou poznámky upravovat přímo v webovém prohlížeči, ať už se jedná o přidávání textu, obrázků, odkazů nebo kontrolních seznamů. Sdílení myšlenek a nápadů s kolegy, studenty nebo rodinou tak snadnější a efektivnější než kdy jindy.

Rychlá poznámka

Zachyťte myšlenky rychlostí blesku s funkcí Rychlá poznámka. Jednoduše přejeďte prstem dolů z pravého horního rohu obrazovky a v Ovládacím centru klepněte na ikonku rychlé poznámky. Pořiďte si rychlý zápis, načrťněte nápad, přidejte fotku nebo naskenujte dokument. Rychlé poznámky se automaticky ukládají a poté je snadno najdete v aplikaci Poznámky. Funkce je ideální pro zachycení momentálních inspirací, brainstormingových nápadů nebo důležitých úkolů, na které nesmíte zapomenout. Pro přidání příslušného tlačítka spusťte na iPhonu Nastavení -> Ovládací centrum, v sekci Další ovládací prvky najděte položku Poznámky a klepněte na +.

Chytré složky

Udržujte pořádek v poznámkách bez námahy s chytrými složkami. Nastavte si automatické třídění poznámek na základě vámi definovaných kritérií. Vyberte si například projekt, štítek, datum vytvoření nebo klíčová slova a aplikace Poznámky se postará o zbytek. Všechny relevantní poznámky se automaticky shromáždí do jediné dynamické složky, čímž se eliminuje nutnost manuálního řazení a kategorizace. Chytré složky vám ušetří čas a zajistí přehlednost v džungli vašich poznámek. Chytrou složku vytvoříte tak, že spustíte Poznámky, v sekci složek klepnete na + v levém dolním rohu, zadáte umístění pro novou složku a vyberete Převést na dynamickou složku.

Zabezpečení poznámek

Ochraňte své citlivé informace a soukromé myšlenky s pokročilými funkcemi zabezpečení v Poznámkách. Aktivujte si Touch ID nebo Face ID pro uzamčení poznámek a zajistěte tak, aby k nim měli přístup pouze oprávnění uživatelé. Můžete tak chránit jak nově vytvořené poznámky, tak i ty stávající, čímž zajistíte klid v duši i v případě ztráty zařízení. Zabezpečení aktivujete tak, že u příslušné poznámky klepnete na ikonku tří teček v pravém horním rohu a v menu zvolíte Zamknout.

Prolinkování poznámek

Propojte své myšlenky a nápady napříč poznámkami s prolinkováním. Vložte odkaz do libovolné poznámky a jednoduše klepnutím na něj se hned ocitnete v související poznámce. Vytvořte si tak síť vzájemně propojených poznámek, která usnadní orientaci v komplexních projektech, výzkumných pracích nebo rozsáhlých brainstormingových sériích. Prolinkování poznámek zefektivňuje práci s informacemi a umožňuje plynulé procházení mezi myšlenkami. Pro prolinkování otevřete příslušnou poznámku, klepněte do pole pro zadání textu a v menu, které se vám zobrazí, zvolte Přidat odkaz.

Dnes nejčtenější

.