Zavřít reklamu

Aplikace Poznámky je jedna z mnoha předinstalovaných aplikací, které uvidíte při prvním spuštění svého zařízení s iOS. Jako téměř všechny předinstalované aplikace pracuje s cloudovou službou iCloud a tudíž si můžete své poznámku prohlížet, přidávat a upravovat na každém ze svých zařízení. Kromě toho je možné poznámky samozřejmě i mazat. Co ale dělat, když některou smažete omylem?

Podobně jako aplikace Fotky obsahují i Poznámky složku podobnou koši, kam se všechny smazané data přesunou před smazáním. Pokud tedy smažete nějakou poznámku omylem, máte stále šanci ji obnovit a data zachránit. Na to máte přesně 30 dní od smazání – poté se poznámka smaže nadobro.

Jak na iOS jednoduše obnovit smazanou poznámku

  1. Otevřete aplikaci Poznámky.
  2. Klikněte na šipku zpět, která se nachází v levém horním rohu.
  3. Otevřete složku Naposledy smazané.
  4. V pravém horním rohu klikněte na Upravit.
  5. Označte poznámku, kterou chcete obnovit.
  6. V levém dolním rohu klikněte na Přesunout do…
  7. Vyberte složku Poznámky.

Smazaná poznámka se nyní zobrazí opět ve složce Poznámky. Pokud smazanou poznámku nemůžete najít, je možné, že již uplynulo hraničních 30 dní, po kterých se poznámka sama natrvalo smazala. Dalším možným důvodem nezobrazení poznámky může být to, že jste složku Naposledy smazané vyprázdnili. Z toho důvodu byste se měli vyvarovat mazání obsahu z této složky, jelikož se po 30 dnech smaže sám.

ios-notes-poznamky-fb

Dnes nejčtenější

.