Zavřít reklamu

Apple na konferenci představil novou funkci Spolupráce, která je dostupná ve své beta verzi ve všech kancelářských aplikacích kalifornského giganta. Spolupráce pak při sdílení dokumentu umožní, aby ho mohlo upravovat více osob v jednu určitou chvíli. Stejně tak vás mohou k zobrazení i upravování poznámky pozvat ostatní. Tato nová funkce je tak jedním z nejlepších vylepšeních v aplikaci Poznámky.

Další výhodou je, že se mohou sdílet i poznámky s obrázky, náčrty, seznamy,… – zkrátka se vším, co můžete do poznámky přidat. Co budete k využití této funkce potřebovat? V první řadě potřebujete iCloud, přes který se poznámky s ostatními uživateli sdílí. Další podmínkou je nainstalovaná verze operačního systému iOS 10 a nebo macOS 10.12 Sierra a novější.

Jak na iOS 10 sdílet poznámky a využít s lidmi funkci Spolupráce

  1. Na svém zařízení otevřete aplikaci Poznámky.
  2. Ujistěte se, že jste v sekci iCloud.
  3. Vyberte si poznámku, kterou chcete s někým sdílet a otevřete ji.
  4. Vpravo nahoře klikněte na ikonu člověka s plusem.
  5. Zvolte si způsob, kterým chcete někoho k úpravě poznámky pozvat.
  6. Pozvánku ve vámi vybrané aplikaci odešlete.

Adresát poté obdrží odkaz, který mu umožní poznámku na iPhonu, iPadu nebo Macu zobrazit a upravovat. Přes iMessage obdrží adresát odkaz, který ho přesměruje do aplikace Poznámky a ihned se daný dokument stáhne a otevře.

Vy pak v seznamu uvidíte u sdílených poznámek před jejich názvem ikonu člověka, která značí, že dokument s někým sdílíte. Zobrazení je podobné, jako uvidíte u uzamčené poznámky, která je označena malým zámkem.

Tato funkce je velmi užitečná například při psaní nákupního seznamu. Pokud tak někdo na něco zapomene, stačí danou věc do poznámky připsat a dokument se na všech zařízeních přes iCloud okamžitě aktualizuje. To je hlavní výhodou oproti klasickému posílání poznámek, u kterého by se po připsání něčeho musela celá poznámka posílat znovu.

ios-notes-poznamky-fb

Zdroj: osxdaily

Dnes nejčtenější

.