Zavřít reklamu

Některé kraje Česka vydaly kvůli velkému suchu, které v posledních dnech kvůli vysokým teplotám panuje, zákaz ohňů. Riziko jejich šíření je totiž i vlivem větru, který může místy dosahovat až 70 km/h, poměrně vysoké. Jak ale zjistit, kde všude je vlastně riziko rozdělávání ohně vyšší a kde naopak přijatelné? Odpovědí je aplikace Windy, ve které je k dispozici vrstva zobrazující nebezpečí požáru na území (nejen) ČR.

Jak si ve Windy zobrazit vrstvu zobrazující potenciální šíření požáru

  1. Zapněte aplikaci Windy
  2. Spusťte Menu v pravém spodním rohu. Je symbolizované třemi bílými vodorovnými pruhy v červeném kolečku.
  3. Zobrazí se vám obsáhlá nabídka v čele s vrstvami. Zde zvolte možnost Zobrazit více vrstev (43), aby se vám rozbalily dodatečné vrstvy.
  4. Scrollujte až na úplný konec nabídky vrstev, kde naleznete vrstvu s názvem Nebezpečí požáru. Tu spusťte.
  5. Jakmile tak učiníte, mapa se vám přepne na vrstvu zobrazující riziko šíření požáru. Vy si jí následně můžete přepnout ještě na vrstvu vlhkosti paliva, přičemž v obou případech uvidíte, jak je vaše okolí vyschlé a jaké riziko tedy hrozí.

Pokud vás tedy možnost zobrazit si vrstvu ukazující nejvyšší riziko šíření požáru spolu s možností zobrazit si vlhkost paliva (respektive okolí, které by mohlo začít hořet), je pro vás Windy to pravé. V základní verzi je navíc zdarma s tím, že i tak rozhodně stačí. Určitě tedy není od věci tuto aplikaci vyzkoušet, protože vás dost možná zaujme nejen filtrem šíření požáru.

Windy lze stáhnout zde

Dnes nejčtenější

.