Zavřít reklamu

Jak na iPhonu nastavit výběr aplikací, které mají zasílat oznámení? Podporu notifikací samozřejmě nabízí prakticky všechny aplikace – ne u všech ale pochopitelně stojíme o to, aby nám neustále posílaly upozornění, ať už na plochu, nebo na uzamčenou obrazovku iPhonu. Operační systém iOS naštěstí nabízí bohaté možnosti přizpůsobení nastavení notifikací.

Aplikace nám mohou zasílat notifikace průběžně, je ale možné je také seskupit v naplánovaném souhrnu. Stejně tak je možné nastavit, zda se na uzamčené obrazovce bude zobrazovat obsah sdělení, nebo jen informace o tom, že vám daná aplikace poslala notifikaci. Samozřejmě si můžete také nastavit parametry zvukových upozornění a mnoho dalšího.

Jak na iPhonu přizpůsobit notifikace

Pokud chcete na iPhonu přizpůsobit notifikace, postupujte podle následujícího návodu.

  • Na iPhonu spusťte Nastavení -> Oznámení.
  • Zamiřte do sekce Styl oznámení a klepněte na aplikaci, kterou chcete přizpůsobit, co se notifikací týče.
  • Ihned v horní části displeje můžete přepínačem zcela deaktivovat oznámení u dané notifikace.
  • Níže nastavíte, zda chcete oznámení dostávat okamžitě nebo v rámci naplánovaného souhrnu, můžete přizpůsobit vzhled notifikace a případně vypnout zvuková upozornění.

Tímto způsobem tedy můžete na iPhonu provést základní přizpůsobení pro jednotlivé aplikace. Pokud byste chtěli aplikovat jen jeden způsob notifikací pro všechny aplikace, proveďte příslušné změny na hlavní stránce Nastavení -> Oznámení.

Dnes nejčtenější

.