Zavřít reklamu

Webové stránky chtějí pochopitelně čtenáře na své nové články co nejvíce upozornit a v dnešní době na to mají již i jiné nástroje než sdílení článku na sociálních sítích nebo sdílení informací do RSS čtečky. Řeč je o takzvaných notifikacích, které vyskakují přímo ve vašem systému nebo v okně prohlížeče a upozorňují vás na fakt, že vaše oblíbená stránka vydala nový článek. Může se však stát, že jste se přihlásili k odběru omylem nebo jste v případě povolení notifikací vlastně ani nevěděli, co povolujete. Máme pro vás návod, jak povolené notifikace vypnout, vlastně dva návody. První bude zaměřený na Google Chrome a druhý na Safari v macOS. Nebudeme mazat med kolem pusy, pojďme se na to podívat.

Vypnutí notifikací v Google Chrome

V případě, že se rozhodnete již nadále nepřijímat notifikace, postupujte následovně: v pravém horním rohu klikněte na ikonu tří teček. Zde otevřete možnost Nastavení. Sjeďte úplně dolů a zvolte Rozšířená nastavení. Nyní slidnetě ještě níže, než pod nadpisem Ochrana soukromí a zabezpečení najdete možnost Nastavení obsahu, tu rozklikněte. V dalších možnostech otevřete položku Oznámení. Zde najděte ikonu Letem světem Applem a vedle ní klikněte na ikonu tří teček a zvolte Odebrat. Nyní už se vám od nás nezobrazí žádné upozornění.

Vypnutí notifikací v Safari

Pokud se i čtenáři vlastnící Apple produkty rozhodli přestat sledovat notifikace největšího webu o společnosti Apple v ČR a SK, můžou postupovat takhle: v levé horní liště rozklikněte Safari. V další nabídce zvolte třetí možnost ze shora – Předvolby. Otevře se vám nastavení prohlížeče Safari. V levém panelu klikněte na kolonku Oznámení. Opět najděte ikonku Letem světem Applem, rozklikěte možnosti a zvolte Zakázat.

Vypnutí notifikací v Androidu

Pokud nás sledujete i na konkurenčním Androidu a nadále od nás nechcete přijímat notifikace, můžete tak učinit následovně: klikněte v pravém horním rohu na tři tečky a zvolte možnost Nastavení. Zde slidněte úplně dolů a zvolte kolonku Nastavení webu. V tomto okně rozklikněte Oznámení a klikněte na letemsvetemapplem.eu. Pod nadpisem Oprávnění klikněte na Oznámení a zvolte Blokovat. Od této doby vám na váš telefon s operačním systémem Android nebudou chodit notifikace.

notifikace

Dnes nejčtenější

.