Zavřít reklamu

Nový MacBook Air M3 se sice začal prodávat teprve minulý pátek, to však expertům ze společnosti iFixit zabývající se opravami elektroniky nezabránilo v jeho prvním důkladném rozebrání a následném prozkoumání jeho útrob. Pokud vás tedy zajímá, jak vypadá novinka uvnitř, jste tady správně. 

S trochou nadsázky se dá říci, že rozebrání MacBooku Air M3 bylo tentokrát docela zbytečné. To proto, že model M3 si je se svým předchůdcem ve formě M2 podobný jako vejce vejci. Jediným viditelným, zato však docela zásadním rozdílem je rozdělení úložiště základního modelu na dva 128GB SSD moduly, díky čemuž je tak úložiště modelu M3 rychlejší než tomu bylo u MacBooku Air M2. Ten totiž disponoval jen jedním 256GB modulem v základu. Mezigenerační zrychlení jsme však potvrdili už v naší recenzi MacBooku Air M3 vydané před pár dny i my. 

Je nicméně poměrně zajímavé, že základní deska modelu M2 byla evidentně připravena taktéž na dva 128GB SSD moduly, respektive by u ní šly nasadit. Ze strany Applu se tedy u tohoto stroje jednalo o poměrně nepochopitelný ústupek, kterým chtěl pravděpodobně jen nepatrně snížit výrobní cenu daného zařízení. Za tento krok to však od jablíčkářů pořádně schytal, což jej nyní dost možná přimělo k tomu, aby se u M3 modelu vrátil ke strategii využívané M1 Airu – tedy ke dvěma odděleným SSD diskům.

Nový MacBook Air M3 můžete zakoupit například zde

Dnes nejčtenější

.