Zavřít reklamu

Odborníci z iFixit si v průběhu minulého týdne vzali do parády nejnovější MacBook Air, tento víkend přišel na řadu další jablečný produkt – tentokrát se jednalo o nový iPad Pro. Jak vypadá nejnovější tablet od Applu uvnitř a do jaké míry se podobá svému předchůdci z roku 2018?

Jak bývá u iFixit zvykem, rozebrali letošní iPad Pro opravdu do poslední součástky. Jak všichni víme, je iPad Pro 2020 vybaven 12MP širokoúhlým objektivem a 10MP ultra širokoúhlým objektivem.  Nejvýznamnější novinku ale představujte LiDAR skener, na který se ve videu můžete podívat opravdu do detailu. LiDAR skener slouží – velmi zjednodušeně řečeno – využívá laserových paprsků k mapování okolního prostoru v okruhu pěti metrů. Naskenovaná data lze využít k vytvoření trojrozměrného obrazu okolí.

Odborníci z iFixit při svém rozboru iPadu Pro potvrdili, že jeho LiDAR skener využívá méně projekcí než True Depth kamera, kterou jsou vybaveny některé iPhony a iPady s funkcí Face ID. Sestava přední kamery letošního iPadu Pro je podle iFixit zcela identická s tou, kterou jsou osazeny iPady Pro z roku 2018. Rozbor dále kromě jiného ukázal například to, že USB-C port je i u letošních iPadů Pro modulární, a je tedy relativně snadné ho v případě potřeby vyměnit nebo opravit. Ostatní komponenty iPadu Pro 2020 jsou ale na svém místě pevně uchycené za pomoci lepidla, což značně ztěžuje možnosti přístupu i výměny. Pokud byste u tohoto modelu například chtěli vyměnit baterii, bude nejprve zapotřebí odstranit základní desku, která je přilepená na místě. Co se velikosti týče, je baterie letošního iPadu Pro totožná s baterií jeho předchůdce z roku 2018. Na celé video, na kterém se kromě LiDAR skeneru ukazuje například také procesor A12Z Bionic, se můžete podívat níže:

Dnes nejčtenější

.