Zavřít reklamu

Apple TV 2015Medzi prvými, kto sa zaregistroval na stránke vývojárskeho portálu Applu, aby získal urýchlený prístup k novej Apple TV, patrí aj obľúbený servis iFixIt. Tomu sa pošťastilo a naozaj ho Apple vybral a poslal mu vývojársky kit novej Apple TV. No pretože je to servis, namiesto toho aby začal vyvíjať aplikácie, zverejnil úplne prvé rozmontovanie zariadenia, ktoré sa ešte ani nedostalo do predaja. Server tak nielen, že spravil niečo, na čo nemal povolenie, ale zároveň porušil povinnosť mlčať, ktorú dávajú vývojárom viaceré spoločnosti v prípade, že testujú zatiaľ nevydaný produkt. Spoločnosť preto zasiahla a zabanovala oficiálny účet iFixit vo vývojárskej komunite, čím došlo k okamžitému vymazaniu iFixit aplikácie pre iPhone a iPad.

Servis sa o túto nešťastnú skúsenosť podelil s ľuďmi na svojom oficiálnom blogu, kde odhalil, že teoreticky zneužil dôveru Applu, ktorý poslal jeden kus niekomu, kto nemal vôbec v pláne vyvinúť aplikáciu pre tvOS a novú Apple TV. Čo sa asi nebude páčiť ostatným vývojárom je fakt, že Apple mal k dispozícii len určité množstvo kusov, ktoré stihol vyrobiť a iFixit tak svojim spôsobom pripravil iného vývojára o možnosť vyvinúť vlastnú aplikáciu pre iOS. Spoločnosť na svojom webe píše: „Pár dní po vydaní návodu nám Apple poslal e-mail a povedal, že náš vývojársky účet bol zabanovaný, pretože sme porušili podmienky používania. Nanešťastie, naša aplikácia iFixit bola viazaná k tomuto účtu, čiže Apple zároveň odstránil našu aplikáciu z App Storu.

iFixIt vyhlásil, že aj keď jeho aplikácia bola odstránená, spoločnosť už nemá žiadne plány do budúcna s vydaním vlastnej aplikcáie. Spoločnosť namiesto toho plánuje prerobiť mobilnú verziu svojho webu a plánuje ho upraviť tak, aby sa dal používať tak jednoducho ako aplikácia z App Storu. Navyše spoločnosť vraví, že jej aplikácia mala na iOS 9 kopu bugov a bola zaostalá.

iFixit

*Zdroj: iFixit

Dnes nejčtenější

.