Zavřít reklamu

Apple sice před měsícem představil našlapaný MacBook Pro, který se pyšní vysokou rychlostí a nepřekonatelným výkonem, a tím uživatele láká na obnovu pracovního stroje. Pokud se však nechcete vzdát svého současného Retina MacBooku Pro (rok výroby od 2012 do 2015), ale potřebovali byste vyměnit už dosluhující baterii za druhou, potom se stačí obrátit na řešení společnosti iFixit. Prodlouží životnost vašeho přístroje, a to díky nové sadě náhradních baterií. V Retina MacBooku Pro je baterie připevněna nějakým průmyslovým lepidlem, což se na první pohled zdá jako poměrně velký problém, ale odborníci z iFixit si s tím poradili.

„Prodloužení životnosti zařízení je nejlepší způsob, jak může individuální spotřebitel zmírnit dopady na životní prostředí. Zde je naše základní pravidlo, pokud jde o elektroniku: jedno zařízení si koupit, používat ho co nejdéle, opravit ho a znovu ho používat. Baterie jsou u Retina MacBooku Pro přilepené, což je pro dodržení onoho plánu velký problém.“

Nicméně iFixit sestavil sadu, která umožňuje majitelům MacBooku Pro vyměnit baterii. Ve skutečnosti tato sada obsahuje rozpouštědlo pro rozpuštění lepidla, které drží baterii na svém místě. Jak zdůrazňuje iFixit, Apple baterie z MacBooků Pro nevytahuje, ani když provádí opravy, a tak iFixit musel přijít s kreativním řešením. Podívejte se v galerii výše.

Jestliže máte 15palcový Retina MacBook Pro 2015, potom vás sada vyjde na 109,95 USD. Kompletní ceník a seznam všech dostupných setů můžete najít na stránkách iFixit.

retina macbook pro fb

Dnes nejčtenější

.