Zavřít reklamu

Jakmile Apple představil nový 9,7″ iPad pro rok 2017, ihned se na internetu rozhořela debata o tom, co se vlastně skrývá uvnitř. Ze specifikací totiž bylo jasné, že se jedná o jakýsi slepenec předchozích modelů – zejména díky využití staršího procesoru A9, nebo například staršího způsobu implementace displeje, díky kterému novému iPadu chybí některé užitečné prvky. Bylo jen otázkou času, než se někdo podívá novým iPadům na zoubek a tak se také stalo. iFixit dnes vydal svůj report, ve kterém popisují vnitřní komponenty nového levného tabletu od Applu. A jde prý vesměs o přeznačený iPad Air první generace.

Kompletní teardown s fotografiemi ve vysokém rozlišení a popisky najdete zde. Podle něj je nový iPad velmi podobný první generaci Airu a to jak zevnitř, tak z venku. iFixit oba modely porovnává vedle sebe a rozdíly jsou minimální. Kromě většího WiFi modulu z původního Airu, je vnitřní prostor téměř identický.

Co se ovšem nezměnilo je složitost oprav, která je stále velmi vysoká a to především kvůli nalepenému přednímu panelu. Naopak baterie již není napevno připájena k základní desce. O novém iPadu jsme psali již několikrát. Například v tomto článku se dočtete, v čem všem se liší od Airu druhé generace, který nahrazuje.

New iPad vs iPad Air
New iPad teardown FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.