Zavřít reklamu

New MacBook - iconNový Retina MacBook, který byl představen na první letošní konferenci Applu se prodává od minulého pátka (10.4), tedy ještě ani ne týden. Známý web iFixit se však k němu již dostal a rozebral ho do posledního šroubku. Je nám tedy odhaleno, jak vypadá nový 12″ Retina MacBook s jedním USB-C konektorem a procesorem Intel Core M. Už samotný Apple se při představení Macbooku chlubil miniaturní základní deskou, která je o 67% menší, než ta v 11″ MacBooku Air. Vzhledem k tomu celý vnitřek nového MacBooku zaplňují baterie, díky kterým novinka vydrží 10 hodin bez nabíječky.

Ovšem samotný iFixit nám prozradil nevýhody takto malé základní desky. V podstatě vše je na ní integrované, tudíž paměť RAM, procesor nebo dokonce i SSD si už sami nevyměníte a musíte si vše zvolit už při objednávání. iFixit dal novému Retina MacBooku vůbec nejnižší skóre 1/10 a to právě kvůli složitosti rozebrání a nemožnosti si cokoliv vyměnit. Také ale kvůli špatnému přístupu k USB-C konektoru, který jen tak snadno nevyměníte. Web se také zmiňuje o tom, že veškeré baterie jsou pevně přilepeny k vnitřní straně šasi a jen těžko je odlepíte.

Dále se zjistilo, že nový MacBook má nejtenčí Retina displej ze všech MacBooků od Applu. Specifikace jsme samozřejmě znali již od představení nového MacBooku, avšak nyní zjišťujeme další podrobnosti. Například operační paměť 8GB je od Elpida/Micron, dále pak SSD je od Toshiby, a bezdrátový čipset od Broadcom. iFixit samozřejmě rozebral i novou klávesnici a Force Touch trackpad. Kompletní galerii fotografií a popis naleznete ve zdroji.

lcQHAf1GR2HSRrab

GPF6WPmUd1UxOKcD
GgKSUXRPgxRSOBeS
hXIAAcSVGgWA2jlX
V6Zd6p1JLmJOpbCZ
 

JVBTSRBHSjDe5CqE
TDmFlCNmEjKBakWd
 
GI13MMPrYbAmLoHu
5DHXNniWpeB2CGly
TFfbExaggwFjbYW2
O5qYbWSJKkqrV4Ub
 

*zdroj: iFixit 

Dnes nejčtenější

.