Zavřít reklamu

Jestli byl Apple za něco v minulosti u MacBooků Air M2 tvrdě kritizován, pak to byla bezesporu temně inkoustová barevná varianta. Nikoliv však proto, že by byla vizuálně nehezká, jelikož tomu je přesně naopak, ale proto, že na ní ve velkém ulpívají otisky prstů a MacBook kvůli tomu vypadá i po chvilce používání špinavě, ušmudlaně a celkově nehezky. Právě s tímto problémem se ale Apple u nové generace tohoto stroje vypořádal. 

V oficiální tiskové zprávě slibuje Apple konkrétně toto: „ Díky odolnému hliníkovému unibody plášti nový MacBook Air hodně vydrží. Prodává se ve čtyřech krásných barvách: temně inkoustové s převratným anodizovaným povrchem, na kterém tolik neulpívají otisky prstů, hvězdně bílé, vesmírně šedé a stříbrné.“ Zdá se tedy, se Apple poučil z četné kritiky jablíčkářů, kteří si v minulosti pořídili M3 právě v temně inkoustové, a použil na jeho povrch tutéž technologii, kterou nasadil i u loni na podzim představených vesmírně černých MacBooků Pro. Právě ty jakožto první jablečné počítače dorazily s anodizovaným povrchem, který eliminuje ulpívání otisků prstů na nich, což můžeme potvrdit i z vlastní zkušenosti. Když nám totiž loni na podzim vesmírně černý MacBook Pro dorazil na testy, „matlal“ se opravdu podstatně méně než jakýkoliv jiný MacBook bez adonizovaného povrchu. 

Pokud jste si tedy temně inkoustovou variantu zamilovali, ale doposud vás od ní odrazovaly právě zprávy o tom, že se velmi „matlá“ a kvůli tomu tak působí nevzhledně, přestože se jí člověk snaží pravidelně otírat od otisků prstů, u modelu s čipem M3 dle všeho tyto obavy nejsou na místě. 

Dnes nejčtenější

.