Zavřít reklamu

Nie je to tak dávno, čo sme sa my zamysleli nad využitím senzoru odtlačkov prstov v telefóne iPhone 5S, pokiaľ sa v ňom tento doplnok skutočne objaví. Vtedy sme si už my predstavovali hneď tri rôzne typy využitia, o ktorých si môžete prečítať v článku Podívejte se na tři důvody, proč by se senzor otisků prstů v iPhone hodil. Najnovšie sa však nad otázkou novej technológie zamyslel aj bezpečnostný manažér spoločnosti PayPal, Michael Barrett. Ten tvrdí, že práve senzor odtlačkov prstov by sa v budúcnosti mohol stať štandardom v oblasti internetového nakupovania.

V konečnom dôsledku by tak odtlačky prstov či USB kľúče s unikátnym kódom slúžili ako veľmi efektívna náhrada PIN kódov či hesiel, ktoré by tak mohli za pomerne krátky čas vymiznúť. Práve takéto možnosti ochrany citlivých dát skúma organizácia FIDO Alliance, ktorej prezidentom je práve Michael Barrett: „Užívateľ FIDO bude používať jeden z overovacích štandardov, ktorí si sami zvolili, respektíve im bol dodaný v zariadení: Môže sa jednať o vstavaný snímač odtlačkov prstov, USB disk s heslom, čítačka hlasu či rôzne ďalšie veci.“

Podobne ako my či množstvo ďalších ľudí na svete, aj Barrett patrí medzi záujemcov o technológiu, ktorá sa má údajne ukrývať v budúcej generácii telefónu Apple iPhone, v súčasnosti známej ako iPhone 5S. Tvrdí však, že implementovanie snímačov do telefónov má skutočne začať už v tomto roku, a podľa jeho slov sa nedá povedať, že by bol Apple jedinou spoločnosťou, ktorá umožní chrániť dáta odtlačkami prstov: „Všeobecne sa vraví o tom, že obrovská spoločnosť so sídlom v Cupertine v Kalifornii príde koncom roku s telefónom, ktorý bude ponúkať vstavanú čítačku odtlačkov prstov. Telefóny so snímaním prstov sa objavia na trhu už neskôr v priebehu roku. Nejedná sa len o jeden telefón, bude ich niekoľko,“ vyhlásil na konferencii Interop v Las Vegas.

Finger-Print-Sensor

*Zdroj: CIO.com

Dnes nejčtenější

.