Zavřít reklamu

Jen stěží bychom v technologickém světě hledali většího konkurenta Applu než je Samsung. Právě tento jihokorejský obr se totiž snaží svému kalifornskému sokovi jít „po krku“ jak na poli smartphonů, tak i smartwatch, sluchátek a tabletů. Nelze se proto absolutně divit tomu, že se od něj chce Apple alespoň podle spousty dřívějších informací pomalu, ale jistě odtrhnout a spoléhat se z hlediska dodávek komponentů na jiné společnosti. To se však tak úplně nedaří. 

Asijský portál The Elec přišel nedávno se zprávou, že OLED displeje pro chystané iPady Pro vyrobí z velké části opět Samsung. Ten má mít na starosti konkrétně veškeré 11“ panely, zatímco LG vyrábí panely pro 13“ modely. Ještě donedávna měl přitom Apple usilovat o to, aby minimálně značnou část 11“ panelů vyrobilo taktéž LG, avšak vzhledem ke kapacitám výrobních linek tohoto výrobce v kombinaci s údajnou nevalnou kvalitou menších panelů se měl Apple rozhodnout, že síly Samsungu využije i tentokrát naplno. 

Pro uživatele se však ve výsledku jedná o velmi dobrou zprávu. To proto, že OLED panele z dílny Samsungu patří mezi naprostou špičku a dá se proto očekávat, že displeje nových 11“ iPadů budou právě díky tomu, že za nimi stojí Samsung, naprosto parádní. Ani příznivci větších iPadů se však bát nemusí. Kvality LG jsou totiž taktéž skvělé a zobrazovací schopnosti obou velikostních variant by proto měly být víceméně shodné. 

Dnes nejčtenější

.