Zavřít reklamu

Operační systémy iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15 jsou tady s námi již několik dlouhých měsíců, tedy v rámci beta verzí. Co se týče vydání veřejných verzí, tak na ty se můžeme těšit již brzy, což zajisté potěší každého jablíčkáře. Na našem magazínu se každý den pravidelně věnujeme novinkám, které v rámci zmíněných systémů přibyly – a nutno podotknout, že jich je k dispozici více než dost. Pokud tedy i vy chcete být připraveni a všechny nové funkce předem znát, popřípadě pokud máte nainstalované beta verze a chcete si některé nové funkce vyzkoušet, tak pokračujte ve čtení. V tomto článku se podíváme na další funkci z iOS 15.

iOS 15: Jak v Safari vrátit původní rozložení řádku s panely

Jak jistě většina z vás ví, tak Safari se v rámci iOS 15 dočkalo výrazné změny celkového designu. Mezi jednu z největších změn patří přesunutí horního adresného řádku z horní části obrazovky směrem do její spodní části. Díky tomu se má Safari uživatelům lépe ovládat, jelikož na větších iPhonech nemusí sahat prstem až na samotný vrch obrazovky. Jenže se ukázalo, že mnohým uživatelům se tato změna nelíbí a všemožně na internetu se na nový design začala snášet kritika. Jablečná společnost postupně nové rozložení v betách několikrát upravila, i přesto ale uživatelé nebyli spokojeni. Pokud patříte mezi ně, tak dobrou zprávou pro vás je, že v poslední beta verzi iOS 15 dostanete na výběr z původního či nového rozložení. Vybrat si můžete následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu s iOS 15 přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte níže a rozklikněte kolonku Safari.
  • Zde poté opět sjeďte o kus níže a lokalizujte kategorii Panely.
  • Následně zde najdete grafiku, která znázorňuje dvě konkrétní rozložení, ze kterých si můžete vybrat.

Pomocí výše uvedeného způsobu lze tedy v Safari v iOS 15 změnit rozložení panelů. Vybrat si můžete možnost Řádek panelů, tedy nové rozložení, které se nachází ve spodní části obrazovky, a které nabízí hned několik nových funkcí. Pokud si ale vyberete Jeden panel, tak se nastaví původní rozložení panelů do horní části. Přijdete tak ale o možnost jednoduchého přepínání mezi panely. Kromě toho si zde můžete (de)aktivovat několik dalších funkcí, které mají s panely co dočinění.

safari zobrazení ios 15

Dnes nejčtenější

.