Zavřít reklamu

Mysleli jste si, že už o iPhonech víte snad vše? Pak pro vás máme informaci, kterou nevíte zcela určitě, jelikož se doposud neobjevila na veřejnosti a to i přesto, že se týká prvku používaného od roku 2020. Řeč je konkrétně o skrytém QR kódu na displeji iPhonů, na který o víkendu upozornil portál The Information. K čemu slouží?

Podle zdrojů The Information jsou na displeji iPhonů od roku 2020 umístěny ve skutečnosti hned dva QR kódy, přičemž jeden je na přední straně, má velikost zhruba zrnka písku a lze jej zobrazit jen za pomocí speciálního světla, zatímco druhý je na vnitřní straně displeje podél rámečku. Za vývoj systému těchto QR kódů měl Apple podle dostupných informací utratit miliony dolarů a další spousta peněz stála instalace laserového skenovacího zařízení do továren výrobců krycích skel pro iPhony. Tato investice však nese své ovoce. 

V minulosti se totiž Apple potýkal s tím, že výrobcům platil nemalé peníze nejen za úspěšně vyrobená skla, ale i za ta vyrobená neúspěšně. Platil totiž za celkovou výrobu, což mu však dlouhodobě připadalo poměrně neefektivní, jelikož nemohl sledovat přesně to, kolik skel se podaří vyrobit správně a kolik jich je naopak vyhozeno kvůli nízké kvalitě. Díky novému systému QR kódů je však schopen výrobní procesy sledovat mnohem lépe, což mu mělo pomoci v celkovém zkvalitnění výroby. Jen pro představu, před zavedením QR kódů byly 3 skla z 10 nepoužitelná kvůli nízké kvalitě. Právě tento problém pomohly Applu kódy odhalit, ten následně vyvinul tlak na dodavatele a nyní je tak už jen 1 sklo z 10 ve stavu, který jej neumožňuje použít pro iPhony. Díky tomuto zlepšení výroby tak měl Apple ušetřit již stovky milionů dolarů.

Dnes nejčtenější

.