Zavřít reklamu

Aj keď je všeobecne známe, že Apple z portfólia svojich patentov v skutočnosti použije len zopár, z času na čas sa v ňom objaví skutočne zaujímavá funkcia, ktorú by sme očakávali v budúcich verziách systému iOS. Podľa nového patentu totiž spoločnosť zvažuje, že by bolo možné prepájať takéto zariadenia nielen s pomocou rozhrania Bluetooth, ale aj úplne nového systému, ktorý spoločnosť vo svojom patente označuje ako Digital Handshake Mode.

Technológia by bola schopná prepájať iOS zariadenia, akým je napríklad iPhone, pomocou unikátneho čiarového kódu na obrazovke telefónu, ktorý by bolo potrebné naskenovať kamerou na druhom zariadení. Takáto funkcia by umožnila bezpečne spárovať dve a viac zariadení, pričom by užívatelia takýmto spôsobom mohli odosielať rôzne dáta, vrátane kontaktov, textových dokumentov či videí. Zároveň by takýmto spôsobom bolo možné na ktoromkoľvek zo zariadení pristupovať k dátam z druhého zariadenia, čím by sa vytvorilo spojenie po vzore aplikácie TeamViewer.

Apple zároveň vo svojom patente ukazuje niekoľko možností, ako by vyzeral kód slúžiaci na prepojenie zariadení. Prvou, jednoduchšou možnosťou by bolo zobrazovanie kódu na obrazovke konkrétneho iOS zariadenia, teda softvérová podoba. Druhým variantom je fyzické vytlačenie unikátneho kódu na bok zariadenia, v čoho prípade by stačilo opäť naskenovať čiarový kód pomocou kamery. Nakoniec je možné, že by Apple ukryl kód tak, aby ho bolo možné zachytiť infračerveným snímačom.

handshake-1
handshake-2

*Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.