Zavřít reklamu

Sony_playstation_Now Služby Sony Playstation boli hacknuté. Konktétne sa práve dostala na svetlo informácia o hacknutí Playstation Network. Sony vyradil z prevádzky túto službu z dôvodu DDoS útoku. Tento útok má za následok to, že užívatelia tejto služby majú po celý dnešný deň úplný výpadok. EVE Online a Guild Wars 2 boli pravdepodobne tiež napadnuté rovnakým spôsobom. Informácie sme sa mohli dozvedieť od vývojárov EVE Online, ktorý sa sťažujú na to že nemajú prístup ku svojim účtom.

Tento útok má spojitosť aj s American Airlines. Jeden z hackerskej dvojice pomocou Twitteru oznámil že na palube lietadla, ktorým mal letieť prezident Sony Online Entertainment John Smedley je bomba. Následne mal tento let núdzové pristátie vo Phoneixe v štáte Arizona. Po pristaní bolo celé lietadlo evakuované a následne bola úradmi vydaná informácie, že sa žiadna bomba nenašla a lietadlo bolo vrátené do bežnej prevádzky.

Podľa Sony však žiadne súkromné informácie jej užívateľov neunikli. FBI naďalej vyšetruje tento incident. Ďalší z členov skupiny FAMEGod, ktorá patrí do skupiny Anonymous zverejnil IP adresy užívateľov LizardSquad ako dôkaz toho, že naozaj oni stoja za týmto útokom. Ďalej sa pohrozil tým, že chystajú útok na Microsoft Xbox Live. Tento hacker s menom Project Micro zverejnil vyhlásenie, že je vidieť, že v Microsofte sú chytrí keďže nepracujú len s jediným dátovým centrom. Niektorí užívatelia hlásili problémy s prihlásením sa do služby Xbox Live no ako uviedol hovorca divízie Xbox David Dennis hlavné systémy služby Xbox Live sú v prevádzke.

PSN
*Zdroj: AnonHQ.com

Dnes nejčtenější

.