Zavřít reklamu

Nové iPhony 15 Pro (Max) sice vstoupí do prodeje až tento pátek, Apple však již stihl v uplynulých dnech novinku rozeslat mezi vybrané zahraniční novináře a youtubery, kteří tak měli možnost si jí s předstihem vyzkoušet a udělat si na novinky náležitý názor. A jelikož před malou chvílí skončilo dle všeho informační embargo, začínají se zprávy o novinkách dostávat pomalu ale jistě na veřejnost. A jak se zdá, stojí za to. 

Recenzent Allison Johnson z The Verge je nadšen z USB-C portu, který u telefonů vystřídal Lightning. „Vím, že všichni máme ohledně nasazení USB-C namísto Lightningu docela smíšené pocity, ale přesto si dovolím říci jednu krásnou věc. Když se mi vybila baterie iPhonu 15 Pro Max, stačilo mi jednoduše odpojit USB-C kabel z MacBooku Air a zapojit jej přímo do telefonu. Žádné hledání dalších kabelů ani žádný adaptér. Zkrátka jen USB-C kabel a USB-C iPhone. Jak povznášející.“ Slovy chvály však nešetřil Allison ani na konto akčního tlačítka, které Apple nasadil na bok telefonu namísto klasického fyzického přepínače hlasitosti.

Nastavil jsem akční tlačítko na iPhonu 15 Pro na otevírání fotoaparátu, což mi přijde jako jedno z nejlepších využití. Tlačítko v takovém případě funguje dokonce i jako spoušť, což je sice na jednu stranu fajn, ale na druhou stranu mi upřímně nepřijde, že tento prvek nějak výrazněji zjednodušuje život oproti spuštění fotoaparátu přes ikonu na displeji a zmáčknutí tlačítka pro ovládání hlasitosti, které funguje taktéž jako spoušť. Mám ale spoustu dalších nápadů, jak si akční tlačítko přizpůsobit a je super, že s ním tedy člověk může takto experimentovat.“

Recenzenta Kifa Leswinga z CNBC zase nadchlo použití titanu, které dle něj dává rozhodně díky výraznému snížení hmotnosti smysl. „Apple říká, že iPhone 15 Pro je o 9 % lehčí než loňský model a iPhone 15 Pro Max zase váží méně o 8 %. V praxi mi ale přijde, že je tento rozdíl daleko větší. Když vezmu do ruky svůj dosavadní iPhone 14 Pro, je doslova jako cihla. Hmotnostní rozdíl mezi letošní a loňskou generací je opravdu obrovský a rozhodně se tedy jedná o něco, co budou uživatelé milovat.“ 

Svou chvilku slávy si v recenzích užil samozřejmě i teleobjektiv s pětinásobným optickým zoomem, na jehož kvality upozornil mimo jiné Matthew Panzarino z TechCrunche. Ten se nechal slyšet, že je objektiv doslova neuvěřitelný a nejenže funguje, ale je natolik skvělý, že je dle něj tím nejlepším, co Apple doposud na poli fotoaparátů vyvinul. Mark Spoonauer z Tom’s Guide zase přišel s pochvalou pro výdrž baterie, který se sice papírově nezměnila, nicméně v praxi je prý skutečně lepší. „Při našem testu baterie, který zahrnuje nepřetržité procházení webu při jasu obrazovky 150 nitů, vydržel iPhone 15 Pro 10 hodin a 53 minut. To je o 40 minut déle než iPhone 14 Pro a téměř o 2 hodiny déle než Pixel 7 Pro. 11 a více hodin považujeme za vynikající.

Podívejte se i na videorecenze: 

Dnes nejčtenější

.