Zavřít reklamu

Podle několika zdrojů obeznámených se situací plánuje společnost Apple od konce tohoto roku zrušit pozice poradců pro podporu na sociálních sítích Twitter, YouTube a na webových stránkách Apple Support Community. Až se tak stane, zákazníci již na těchto platformách podporu od zaměstnance společnosti Apple nezískají.

Od 1. října se tak uživatelé, kteří se na společnost obrátí prostřednictvím twitterového účtu @AppleSupport zasláním zprávy nedočkají lidské reakce, uvedl jeden ze zdrojů a místo toho obdrží automatickou odpověď, v níž budou uvedeny jiné způsoby, jak mohou Apple kontaktovat a získat pomoc. Tuto formu podpory přitom Apple nabízí od roku 2016.

X Apple Support

Zdroje též hovoří o tom, že společnost Apple již nebude poskytovat technickou pomoc zákazníkům v sekci komentářů videí na YouTube nahraných na kanál Apple Support a bude zrušena placená funkce specialisty pro Komunitu podpory společnosti Apple (Apple Support Community), což je online diskusní fórum, kde je pro zákazníky v současnosti také možné řešit technické obtíže.

Stovkám dotčených zaměstnanců Apple nabízí možnost přejít na roli telefonické podpory ve společnosti, ale někteří z poradců tak nemohou nebo nechtějí učinit. Bohužel společnost pracovníkům neumožňuje přejít na jinou pozici podpory ve společnosti založenou na chatu, pakliže to není ze zdravotních důvodů nutné, což u některých členů týmu sociálních médií vyvolalo rozhořčení a frustraci.

Lidé, jejichž pracovní místa zaniknou, projdou školením pro poskytování telefonické podpory a očekává se, že přechod bude dokončen do listopadu, uvedl jeden ze zdrojů a dodal, že těm, kteří nechtějí vykonávat práci prostřednictvím telefonů, bylo řečeno, že si budou muset hledat uplatnění mimo společnost. Na setkání se zaměstnanci tento týden údajně Apple své plány zdůvodnil vysvětlením, že mnoho zákazníků dává přednost podpoře na telefonu.

V tuto chvíli Apple neposkytl žádný komentář. Záležitost však budeme sledovat a o vývoji vás informovat, jakmile bude k dispozici jakékoli vyjádření ze strany cupertinské společnosti.

Dnes nejčtenější

.