Zavřít reklamu

O tom, že se Apple již řadu let zasazuje o světovou toleranci a podporu LGBT, tedy leseb, gayů, bisexuálů a transgenderů, už určitě víte. Ostatně, každoroční účast na pochodech za práva LGBT a prodej pestrobarevných pásků pro Apple Watch jsou toho důkazem. Asi se tak nebudete divit, že se jablečná společnost podepsala pod otevřený dopis určený soudu, který má vyřešit bizarní spor osob stejného pohlaví s coloradským pekařstvím.

Spor mezi pekařstvím a párem stejného pohlaví se rozhořel kvůli tomu, že jim pekaři odmítli upéct svatební dort, protože jim to přišlo neetické. To si však nenechal pár líbit a jednání pekařství označil za diskriminaci. Zpráva o zvláštním jednání se později rozšířila po celém světě a strhla lavinu podpory páru a kritiky pekařství. Některé světové společnosti dokonce vyjádřily podporu skrze otevřený dopis určený soudu, u kterého by se měl celý spor rozuzlit. Vedle Applu se pod řádky podpory podepsal například PayPal, Affirm či Yelp a další budou údajně následovat v příštích dnech.

Apple je svou podporou známý

Jak už jsem psal v úvodním odstavci, podpora od jablečné společnosti se dala téměř stoprocentně očekávat. Proti podobným problémům se totiž Apple vymezuje již řadu let a hlásá, že je jeho cílem pomoci u nastolení rovnováhy pro všechny bez ohledu na to, odkud pocházejí, jak vypadají, co uctívají nebo koho mají rádi. Tim Cook byl pak před několika měsíci dokonce za práci v tomto odvětví oceněn.

Celkově si je Cook svého vlivu v této otázce dobře vědom a snaží se za ní co nejvíce lobbovat. Krom směrování Applu touto cestou například spolu se zástupci ostatních technologických gigantů vyzval Trumpa, aby umožnil transgenderovým osobám sloužit v armádě.

lgbt fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.