Zavřít reklamu

Pokud užíváte WhatsApp, jistě víte, že je hned několik způsobů, kterak svůj účet ochránit. Nejužívanější je nyní pochopitelně systém dvoufaktorového ověření. Již brzy ale přibude populárnější nástroj, neboť WhatsApp pracuje na podpoře passkey. Za chvíli tedy bude možné ochránit přístup do svého účtu, či některé konkrétní konverzace, skrze Touch ID a Face ID.

Nejedná se o žádnou velkou novinku a tento postup v současné době používá hned několik jiných aplikací. Že Meta na tomto postupu pracuje odhalili ve WABetaInfo, neboť byly objeveny v kódu aplikace skrytá menu a nastavení pro vytvoření právě passkey. Konkrétně byla novinka objevena v nejnovější beta verzi WhatsAppu pro operační systém Android. Na druhou stranu je nutné říct, že funkce je stále ve vývoji a není zřejmé, kdy na smartphone dorazí. Též se dá počítat s tím, jako již mnohokrát v minulosti, že novinka bude do světa vysílána po vlnách a chvíli i po oficiálním uvedení, může trvat, než se dostane k nám.

Passkey je celoodvětvovým úsilím o vytvoření bezpečnějšího autentizačního systému. Místo tradičních hesel se tak uživatelé mohou přihlašovat pomocí rozpoznávání obličeje nebo otisku prstu, aniž by museli vytvářet a zadávat běžný přístupový kód. Technologie byla vyvinuta FIDO Alliance ve spolupráci s Applem, Googlem a Microsoftem. Její největší výhoda je ale samozřejmě ta, že je pro uživatele daleko pohodlnější.

Dnes nejčtenější

.