Zavřít reklamu

Dlouhé roky byl svět zvyklý na to, že nová generace iPhonů táhla více než ta předešlá, přestože toho třeba až tolik nového nepřinášela. Přední analytik Ming-Chi Kuo specializující se dlouhodobě na sledování Applu však nyní přišel s tím, že tato éra je zřejmě pryč. Kalifornský gigant totiž údajně nemá počítat s tím, že zájem o iPhony 15 bude větší než ten loňský o iPhony 14 a co víc, nebude ani stejný. 

Svou předpověď opírá jednak o informace z dodavatelského řetězce Applu, který prý nemá být připravován na žádné obří navýšení výroby ani nic podobného, a jednak na celkovém chování trhu a zákazníků na něm. Prodeje elektroniky v čele se smartphony se totiž v poslední době propadají a nic nenasvědčuje tomu, že by se měla situace v dohledné době zlepšit – tím spíš, když se příliš nelepší ekonomická situace ve světě. Z toho důvodu má mít ostatně i Apple v plánu letos iPhony zdražit, aby nižší prodeje dokryl právě vyššími zisky z jednotlivých prodaných modelů. Zda to ale bude stačit je velkou, dosud nezodpovězenou otázkou, na kterou se ve výsledku odpověď dozvíme nejdříve v prvních týdnech po představení nových iPhonů. Trh se totiž může samozřejmě zachovat i zcela jinak než Kuo či Apple očekává. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.