Zavřít reklamu

Výrobce herního enginu Unity spouští vývojářský program, který má jeho uživatelům pomoci vytvářet zážitky pro chystaný Apple Vision Pro. Firma nyní uvádí, že spolupracuje se společností Apple na novém beta programu, díky kterému budou smět vývojáři Unity produkovat aplikace pro Vision Pro.

„Jsme nadšeni spoluprací se společností Apple,“ uvedl v prohlášení Ralph Hauwert z Unity, přičemž dále označil Apple Vision Pro jako „vzrušující novou platformu“ a vyzdvihl vzájemný přínos, kdy bude mnohočlenná komunita vývojářů her a aplikací smět tvořit obsah pro nový headset Apple.

„Díky Unity PolySpatial zefektivňujeme a zjednodušujeme vývojářům vytváření zcela nových pohlcujících zážitků pomocí editoru, který znají a milují,“ pokračoval Hauwert.

Unity uvádí, že vývojáři mohou kombinovat jeho technologii PolySpatial s vykreslováním aplikací Apple Reality-Kit. To dodá výstupům jednotný vzhled ostatních aplikací pro systém VisionOS.

„Víme, že existuje obrovská komunita vývojářů, kteří tvoří neuvěřitelné 3D zážitky pomocí robustních nástrojů Unity,“ komentoval Mike Rockwell, viceprezident skupiny Vision Products společnosti Apple a dodal: „Jsme velmi rádi, že mohou vytvářet aplikace pro Apple Vision Pro.“

Rockwell dále nezapomněl zmínit, že „aplikace a hry založené na Unity běží na Apple Vision Pro nativně, takže mají přístup k převratným funkcím systému VisionOS…“ a mohou tak těžit z velmi nízké latence i vykreslování ve vysokém rozlišení. „Nemůžeme se dočkat, až uvidíme, jaké neuvěřitelné zážitky vzniknou,“ řekl Rockwell.

Vývojáři se mohou do beta programu přihlásit již nyní. Podmínkou účasti je pouze, aby používali nový software Unity 2022 LTS, který je k dispozici ke stažení.

Dnes nejčtenější

.