Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Přestože jsou smartphony Apple vyrobeny z vysoce kvalitních materiálů, špičkových komponent a s důrazem na nejmenší detaily, nejsou bez problémů. Které z nich trápí majitele nejčastěji a jak se s nimi vypořádat?

Většina problémů se zařízeními Apple se objevuje až po několika letech běžného používání. Kdy se konkrétní problém objeví, nebo zda se vůbec objeví, závisí do značné míry na způsobu používání telefonu. Pokud je pravidelně nabíjen na 100 %, je vystaven náročným podmínkám a často musí čelit silným nárazům, je pravděpodobnější, že se následující problémy objeví dříve.

Problémy se zobrazením

Jedním z nejčastějších problémů je prasklý displej způsobený pádem. Někteří uživatelé se však také setkávají se špatnou odezvou na dotyk nebo s úplnou nereakcí displeje. Příčinou jsou někdy softwarové zásahy, ale častěji se jedná také o mechanickou závadu. Ve všech těchto případech je obvykle nutné vyměnit celý displej.

unsplash
Zdroj: Unsplash

Rychlé vybití 

Již po roce používání se u některých majitelů iPhonů znatelně sníží kapacita baterie. Výsledkem je kratší výdrž telefonu na plné nabití. Řešením je výměna baterie za novou. 

Existuje několik jednoduchých věcí, které můžete udělat, aby baterie vydržela déle. Například snižte jas displeje, vypněte polohové služby, používejte Wi-Fi místo mobilních dat a pravidelně aktualizujte operační systém. 

Naše rada: Baterii smartphonu škodí, když ji pravidelně nabíjíte na 100 % a vybíjíte na nulu. Pokud chcete, aby vydržela co nejdéle, snažte se udržovat úroveň nabití mezi 20-80 %.

bateria
Zdroj: FixShop

Poškozený nabíjecí konektor

V důsledku pravidelného nabíjení telefonu se konektor přirozeně opotřebovává a uvolňuje. To často způsobí, že telefon ztratí kontakt mezi důležitými součástmi a nabíjí se přerušovaně nebo vůbec. Řešením je oprava nebo výměna konektoru. 

Praktická rada: Chcete-li snížit riziko poškození nabíjecího konektoru, používejte bezdrátové nabíjení, pokud ho váš iPhone podporuje.

Nefunkční fotoaparát    

Fotoaparáty iPhonu mají někdy problémy se zaostřováním nebo bleskem. Mnoho uživatelů také zjistí, že se fotoaparát prostě nezapne. Většinou se jedná o hardwarovou závadu způsobenou silným nárazem nebo působením kapaliny. Poškozený fotoaparát se obvykle vymění za nový. 

unsplash1
Zdroj: Unsplash

Zmrazení telefonu 

Zamrzání a sekání telefonu je často způsobeno přeplněnou pamětí. Pokud je zaplněna na více než 90 %, zkuste odstranit nepotřebné soubory nebo je přesunout do cloudového úložiště. Častou příčinou jsou také staré operační systémy. Nezapomínejte proto na pravidelné aktualizace. Ve vzácných případech je zamrzání a sekání způsobeno hardwarovou závadou.

Chystáte se opravit poškozený iPhone? Široký výběr náhradních dílů a příslušenství najdete na stránkách FixShop.

Dnes nejčtenější

.